Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στο ΝΙΜΤΣ: «Αγόρασα καροτσάκια από το μισθό μου!» [pics, vids]

ΠΟΕΔΗΝ ΝΙΜΤΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ. Καταγγελίες πως το νοσοκομείο δεν έχει καροτσάκια για τη μεταφορά ασθενών και τα φορεία είναι… σαράβαλα!

Έξω από την κεντρική πύλη του ΝΙΜΤΣ έχουν συγκεντρωθεί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάνει η ΠΟΕΔΗΝ. Υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο δεν έχει φορεία και καροτσάκια για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.

Το ξέσπασμα του τραυματιοφορέα

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για ελλείψεις σε προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό,  όπως φορεία και αναπηρικά καροτσάκια για να μεταφέρουν τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στις κάμερες ο αντιπρόεδρος του σωματείου τραυματιοφορέων του ΝΙΜΤΣ. Ο Γιώργος Τζώρτζης, σε ένα ξέσπασμα, είπε ότι έδωσε 360 ευρώ από τα 800 ευρώ που παίρνει μισθό για να αγοράσει δυο καροτσάκια.

Δείτε τι είπε

Κατήγγειλε επίσης ότι πολλά φορεία είναι σκουριασμένα, κάτι που επανειλημμένα -όπως είπε – έχουν τονίσει προς την ηγεσία του νοσοκομείου.

Μάλιστα έφερε κι ένα… φορείο στην πύλη για να δείξει πως τα λεγόμενά του, ισχύουν!

Το ΝΙΜΤΣ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΝΙΜΤΣ εφημερεύει καθημερινά και εξυπηρετεί έως 30 διαδρομές ΕΚΑΒ εκτάκτων περιστατικών έως τις 3 το μεσημέρι. Δικαιούχοι υπηρεσιών είναι οι απόστρατοι και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

«Τη στιγμή που δισεκατομμύρια σκορπίζονται για εξοπλιστικά προγράμματα το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μαραζώνει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113.Τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη του οργανισμού που συντάσσεται.

Το Νοσοκομείο διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του στρατού. Συμπεριφέρεται στο πολιτικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Σωματείου με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Σαν να πρόκειται για ένστολους στρατιώτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στον 9.84, προσθέτοντας ότι «η υλοποίηση του οργανισμού βρίσκεται σε οριακό σημείο».

Οι επισημάνσεις της ΠΟΕΔΗΝ

Συγκεκριμένα, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κάνουν τις εξής επισημάνσεις:

1. Οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με την κάλυψη του αξονικού τομογράφου από τεχνολόγους του κλασικού αποδυναμώνεται ο δεύτερος.

2. Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι πανάρχαιο. Υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο που διαθέτει δύο ακτινολογικά τραπέζια ο οποίος είναι κλειστός. Κάθε φορά που έρχεται η εταιρεία και ψάχνει χώρο για εγκατάσταση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος, ο εν λόγο χώρος κλειδώνεται από τη Διοίκηση.

Η δικαιολογία είναι ότι ο χώρος αυτός προορίζεται για την εγκατάσταση του μαγνητικού αν και λόγω στατικότητας του κτιρίου δεν επιτρέπεται.

3. Μεγάλη είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Σε κάθε βάρδια ένας καλύπτει δύο κτίρια και μεγάλες αποστάσεις. Η κατάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή είναι απαράδεκτη.

4. Ο μαστογράφος δεν δουλεύει, λόγω βλάβης του παλιού ψηφιακού εκτυπωτή. Τα φορεία και τα καρότσια είναι χαλασμένα. Δεν είναι κατάλληλα για την διακομιδή των ασθενών. Οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά τους.

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι αλλά πάνω από όλα η στρατιωτική πειθαρχία.

Κατά τα άλλα διαθέτουν χρήματα για άρτους και θεάματα, χωρίς να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με σωστή προτεραιότητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις