Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαμάχη γύρω από τις ευθύνες για τον Ν.Κακαουνάκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καμία ευθύνη στους γιατρούς δεν ρίχνει η αναφορά του Ευαγγελισμού που έφτασε στην υπουργό Υγείας. Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση ζήτησε το υπ.Υγείας. Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει το ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΩ.

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά την αναφορά που πήρε στα χέρια της από την διοίκηση του Ευαγγελισμού.

Την ώρα που οι γιατροί στον Ευαγγελισμό λένε πως δεν έγινε κανένα λάθος στην χειρουργική επέμβαση του Νίκου Κακαουνάκη ο ιατρικός φάκελος του στον Ευαγγελισμό άνοιξε ελπίζοντας πως θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μελέτησε τον φάκελο, απέστειλε την αναφορά στο υπουργείο Υγείας και από εκεί η υπουργός έστειλε αναφορά στον διοικητή του νοσοκομείου για ΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Υγείας, η αναφορά του Ευαγγελισμού που έφτασε την Δευτέρα στο γραφείο της υπουργού δεν αποδίδει ευθύνες πουθενά και θεωρεί ότι δεν υπήρξε κανένα ιατρικό λάθος στην περίπτωση του Ν. Κακαουνάκη. Έτσι η υπουργός δεν ικανοποιήθηκε από την αναφορά και έφτασε να διατάξει άμεσα την διενέργεια ΕΔΕ.

Έτοιμοι να απαντήσουν με στοιχεία και ντοκουμέντα, και όχι…κουβέντες, είναι οι γιατροί του ΙΑΣΩ GENERAL, που έκαναν και το τελευταίο χειρουργείο του Νίκου Κακαουνάκη. Όπως δηλώνουν στο NewsIt.gr οι συνάδελφοί τους στον Ευαγγελισμό προσπαθούν να δικαιολογηθούν, και ότι όταν κληθούν να απαντήσουν, τότε θα παρουσιάσουν όλα τα απαραίτητα ντοκουμέντα!
Πιο συγκεκριμένα, οι γιατροί του ιδιωτικού νοσοκομείου ξεκαθαρίζουν ότι οι συνάδελφοί τους στον Ευαγγελισμό δεν είχαν κανένα δικαίωμα να αποκαλύψουν τα ιατρικά δεδομένα ενός ασθενούς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «εμείς περιφρουρούμε τα στοιχεία του Νίκου Κακαουνάκη, όπως άλλωστε μας έχει ζητηθεί από την οικογένεια, κάτι που δεν έκαναν στον Ευαγγελισμό, και θα δούμε αν ήταν σωστό αυτό που έκαναν».

Επίσης, σχετικά με το αν έχει γίνει πραγματικά λάθος στον Ευαγγελισμό, δηλώνουν: «οι συνάδελφοι επειδή είναι σε αυτήν την κατάσταση, προσπαθούν τώρα να δικαιολογηθούν. Εμάς όποιος μας καλέσει, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με στοιχεία και όχι κουβέντες. Κουβέντες μπορεί να λέει ο καθένας».

Οι Σωτήρης Πρίγγουρης και Σωτήρης Στυλογιάννης οι χειρουργοι στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, δηλώνουν πως ο δημοσιογράφος πέθανε απο σπάνια ασθένεια.

Η οικογένεια όμως στην επιστολή – “κατηγορώ”  προς τους γιατρούς καταγγέλλει υπεροψία, άρνηση συνεργασίας, απρεπή συμπεριφορά για να μην εμφανιστούν τα λάθη και  για να μην πάρουν την ευθύνη.
Οπως είπε στο NewsIt o διευθυντής της Δ’ χειρουργικής κλινικής του Ευαγγελισμού Σωτήρης Πρίγγουρης “έχουν σταλεί ιστολογικές εξετάσεις σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και έχουμε την επιβεβαίωση για την πραγματική και σπάνια ασθένεια του Νίκου Κακαουνάκη”.

Τι υποστηρίζει ο χειρουργός του Ν. Κακαουνάκη

Η ασθένεια απο την οποία έπασχε ο Νίκος Κακαουνάκης ονομάζεται ”mesenteritis ossificans” λέει στο Newsit ο χειρουργός Σωτήρης Στυλλογιάνης και εξηγεί:
“Πρόκειται για μια πάθηση που καταστρέφει τις νευρικές ίνες του εντέρου και δεν λειτουργεί καθόλου. Υπάρχουν μέχρι στιγμής μόνο ενδείξεις για την συγκεκριμένη ασθένεια την οποία επιβεβαιώσαμε στέλνοντας ιστολογικά δείγματα σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. 70-80 περιστατικά περιγράφονται στα ιατρικά βιβλία σε όλον τον πλανήτη. Βρήκαμε μέχρι στιγμής ένα περιστατικό να έχει ζήσει το περισσότερο 9 μήνες”.
Ο Σωτήρης Στυλογιάννης λέει οτι οι δύο γιατροί ήταν επιλογή του Νίκου Κακαουνάκη και σε ότι αφορά τη μεταφορά του στο ΙΑΣΩ GENERAL ο λέει πως “όταν ο Κακαουνάκης άρχισε να ανεβάζει πυρετό, προφανως απο λοίμωξη στη μονάδα που είναι συχνό φαινόμενο, η οικογένειά του αποφάσισε να φωνάξει έναν συνάδελφο από το ΙΑΣΩ General. Ο συνάδελφος λοιπόν είπε ότι έχει απόστημα στην κοιλιά. Εγώ και ο Πρίγγουρης με τις εξετάσεις που κάναμε καθημερινά δεν διαπιστώναμε όμως κάτι τέτοιο. Είχαμε λοιπόν εκείνη την στιγμή αντίθετη άποψη στο να χειρουργηθεί. Η οικογένεια λοιπον μας είπε ότι αφού δεν τον χειρουργούμε εμείς θα τον πανε στο ΙΑΣΩ να τον χειρουργήσουν”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε