Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Διάτρητο” το χαράτσι – Έρχονται μαζικές προσφυγές

Με μαζικές προσφυγές απαντούν νομικοί στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα, καθώς κρίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί αντισυνταγματικό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει ήδη επισημάνει σωρεία θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν τα δικαστήρια στις ρυθμίσεις του νέου τέλους. Έγκριτοι νομικοί θεωρούν ότι η υπέρμετρη επιβάρυνση της ιδιοκτησίας με φόρους ισοδυναμεί με δήμευση τής, πράγμα που απαγορεύει ρητά το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γ. Αδαμόπουλος, αναφέρει ότι “είναι σημαντικό για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού θέματος να επιληφθεί η Ολομέλεια του ΣτΕ, για να μην εμπλακούν οι πολίτες σε μακροχρόνιες δικαστικές εκκρεμότητες”.

Ο ίδιος προσθέτει ότι “η ακίνητη περιουσία φορολογείται τόσο ως προς την κατοχή της, όσο και κατά την μεταβίβαση, αλλά και την παραγωγή εισοδήματος από αυτήν. Μία νέα φορολογική επιβάρρυνση, δημιουργεί αφόρητη πίεση στην ακίνητη ιδιοκτησία, συρρικνώνει την αξία της, προσβάλλοντας έτσι τον πυρήνα του σχετικού συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος και καταλήγει σε αποτελέσματα που προσλαμβάνουν δημευτικές διαστάσεις”.

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ θέμα νομιμότητας προκύπτει και από τη διαδικασία καταβολής από τους ενοικιαστές αλλά και από το αν η ΔΕΗ μπορεί μέσω των λογαριασμών της να εισπράτει νομίμως τέτοιους φόρους.

Ο ΔΣΑ προτείνει στους θιγόμενους προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας τηςν αναστολή στην καταβολή του τέλους, επικαλούμενοι, όταν έχουν τις προϋποθέσεις, ανεπανόρθωτη βλάβη και αδυναμία πληρωμής.

Διαβάστε: Νέα χαράτσια; “Δεν νομίζω Γιώργο”!

Μέχρι και κατασχέσεις περιουσιών για όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: “Το καταστατικό της ΔΕΗ δεν επιτρέπει να εισπράττει οτιδήποτε άλλο εκτός ρεύματος”

Ως 30 ευρώ/τ.μ. το χαράτσι το 2012 λόγω αύξησης αντικειμενικών αξιών!

Γκρινιάζουν στο ΠΑΣΟΚ για το χαράτσι…που μετά θα ψηφίσουν

“Δίκαιο το έκτακτο τέλος στα ακίνητα”, λέει ο Βενιζέλος! – Ξήλωσε την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε