Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαβάστε στο Onalert.gr: Στρατιωτικοί προς κυβέρνηση: “Να τι μισθούς μας δίνετε” – Αριθμοί και ποσοστά

«Ως εδώ». Στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι θεωρούν απαράδεκτη την επαναλαμβανόμενη και άρα όχι τυχαία κυβερνητική τακτική πρώτα να τους «κρεμάει στα μανταλάκια» και μετά να τους ανακοινώνει σκληρές αποφάσεις της.

Αυτό ακριβώς εκτιμούν ότι έγινε και τώρα με τις «διαρροές» για «πατρίκιους» και «πληβίους» και για στρατιωτικούς απόστρατους και εν ενεργεία οι οποίοι εμφανίζονται περίπου ως ακριβοπληρωμένοι αλλά …και άχρηστοι.Και χθες ανώτερη πηγή του ΥΕΘΑ είπε στο Onalert, ότι “τον Ιανουάριο θα δοθεί μέρισμα από το ΜΤΣ, μειωμένο κατά 25%”! Συνεπώς αδιαφορωντας για τις όποιες αντιρρήσεις η κυβέρνηση προχωρά στο “σχέδιο σωτηρίας” το οποίο προβλέπει και άυξηση εισφορών 1%! Γι΄ αυτό και οι στρατιωτικοί λένε “ως εδώ”.

Η αντεπίθεση που ξεκίνησαν από χθες οι απόστρατοι ,είναι διαρκείας. Τη σκυτάλη παίρνουν τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ,τα οποία μέσω του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ (ΣΥΣΜΕΔ), παρουσιάζουν με αδιάψευστους αριθμούς τη πραγματική μισθολογική κατάσταση τους. Οι στρατιωτικοί κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι λέει ψέμματα εν γνώση της,αφού όλα αυτά τα στοιχεία είναι κατατεθειμένα στη Βουλή,μετά από έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ που προκάλεσε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα. Ερώτηση την οποία απάντησε ο υπουργός Άμυνας!

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά προκύπτουν τα εξής απίστευτα μεν αληθινά δε:

*Το 95% του προσωπικού αμείβεται με μισθούς από 1000 έως 2000 ευρώ.

*Το 81% λαμβάνει μισθό από 1000 έως 1600.
*Το 14% έχει μισθούς από 1600 έως 2000 ευρώ.

*Μόλις το 5% έχει αποδοχές που ξεπερνούν τα 2000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr

Σ΄ αυτούς τους μισθούς συμπεριλαμβάνονται όλα τα επιδόματα,από τα οποία ήδη κάποια έχουν περικοπεί και φημολογείται ότι θα «κοπούν» κι άλλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε