Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαβάστε στο Onalert: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη Made in Greece!

“Οι Έλληνες όταν θέλουμε μπορούμε”. Μετά τους δύο Ικάρους που δημιούργησαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος με φωτοβολταϊκά, ο στρατός παρουσίασε άλλα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως αποκαλύπτει το onalert.gr

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του onalert.gr το ΓΕΣ έχει ήδη αναπτύξει δύο μη επανδρωμένα συστήματα εναέριας παρακολούθησης. Το 472 ΤΕΠΠ, σε συνεργασία με προσωπικό του ΣΞ που διαθέτει εμπειρία αερομοντελισμού, κατασκεύασε με υλικά εμπορίου μικρό μη Επανδρωμένο Ελικόπτερο, με δυνατότητα παρακολούθησης εδαφικού χώρου από απόσταση, αναγνώρισης στόχων και συλλογής πληροφοριών.

Η ταχύτητα πτήσης είναι ως 30 km την ώρα, αυτόματη πλοήγηση 15 km και αυτονομία καυσίμου για 90 λεπτά πτήσης, ύψος πτήσεως ως 3.000 πόδια. Το ελικόπτερο μπορεί να ανιχνεύσει άνθρωπο σε απόσταση 300 μ. και όχημα σε 900 μέτρα με χρήση θερμικής κάμερας, ανίχνευση καπνού και δυνατότητα ρίψης υλικού πρώτων βοηθειών. Το κόστος είναι πολύ χαμηλό και υποπολλαπλάσιο του αντιστοίχου που ζητούν οι κατασκευαστές.

Εξίσου χαμηλό είναι και το κόστος για το μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ανέπτυξε το ΓΕΣκαι παρουσιαστηκε στη Defensys. Έχει αυτονομία από 20 λεπτά έως 1 ώρα με ηλεκτροκίνηση ,απεριόριστη με μηχανή εσωτερικής κάυσης, εμβέλεια 10-30 χιλιόμετρα και ταχύτητα 120-160. Το UAV made in Greece ,έχει δυνατότητες λήψης φωτογραφιών και βιντεο και μετάδοσής τους σε πραγματικό χρόνο και σχεδιάζεται η δυνατότητα προσβολής στόχων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε