Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Διεκόπη η δίκη για τα δέματα – βόμβες των Πυρήνων

Διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Η δίκη, που ξεκίνησε στις φυλακές Κορυδαλλού, διεκόπη για λόγους υγείας του δικηγόρου των κατηγορουμένων.
 
«Είμαστε επίσημα εχθροί σας και αντάρτες των πόλεων» δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στους «Πυρήνες» Γ. Νικολόπουλος από το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου ξεκίνησε η δεύτερη δίκη για τα υπόλοιπα (και βαρύτερα αυτή τη φορά) αδικήματα της εν λόγω οργάνωσης.
 
Σε αυτήν τη δικογραφία περιλαμβάνονται οι επιθέσεις με εκρηκτικά δέματα σε πρεσβείες και άλλους φορείς, που αποστέλονταν μέσω κούριερ.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Νικολόπουλος, μαζί με τον αδελφό του Μ. Νικολόπουλο και τον Χ. Τσάκαλο, επίσης κατηγορούμενους στην ίδια υπόθεση συμμετείχαν στην προχθεσινή απόπερα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον κατάδικο Π. Βλαστό. Στη δίκη, η οποία αναβλήθηκε για τις 20 Δεκεμβρίου, λόγω ασθενείας του συνηγόρου των κατηγορουμένων κ. Φρ. Ραγκούση , είναι κατηγορούμενος και ο Νταμιάνο Μπολάνο.
 
 
Οι δηλώσεις του Γ. Νικολόπουλου, ο οποίος πρόσθεσε ακόμα ότι ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του είναι «περήφανα μέλη» των Πυρήνων και πολεμάνε το σύστημα, έγιναν ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο για λόγους ασφαλείας συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο συγκρότημα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο από τις ανδρικές φυλακές, που βρίσκονται απέναντι, υπό ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.
 
 

Αναπάντητα ερωτήματα για το θρίλερ του Κορυδαλλού – Τα σενάρια για το όπλο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε