Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Διεθνή ΜΜΕ για το πλιάτσικο στην Ολυμπία: «Τους έπιασαν ξανά στον ύπνο»

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

BBC, CNN, Associated Press, Fox News, Wall Street Journal, CBS News, Reuters… Η είδηση της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας δεν ήταν δυνατόν να μην κάνει το γύρο του κόσμου!

Στην πλειοψηφία τους, τα διεθνή ΜΜΕ επαναφέρουν στη μνήμη τους την πρόσφατη ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη και τονίζουν ότι για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών, οι ελληνικές αρχές εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα!
Associated Press
«Ληστές εισβάλουν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κλέβουν εκθέματα» είναι ο τίτλος του CNN, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν η παραίτησή του έχει γίνει δεκτή. Και σημειώνεται φυσικά, ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
BBC
«Ένοπλη ληστεία, παραιτείται υπουργός» είναι το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου AFP, όπου υπενθυμίζεται και η ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη, «Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη ληστεία που φέρνει σε αμηχανία τους αρμόδιους του τομέα του πολιτισμού μέσα σε ένα μήνα, καθώς η χώρα παλεύει με την πιο σοβαρή ύφεση εδώ και δεκαετίες», γράφει το Πρακτορείο.
Reuters: "Ληστές λαηλατούν μουσείο στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων"
«Ένοπλοι ληστές, φορώντας κουκούλες κλέβουν 60-70 αντικείμενα, έδεσαν γυναίκα υπάλληλο» γράφει η Guardian. Το κείμενο της εφημερίδας αναφέρει ότι οι ληστές ήταν δυο και ότι το Μουσείο βρίσκεται στο χώρο όπου γίνονταν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
CNN
Το γεγονός πως η κλοπή στην Ολυμπία ακολουθεί εκείνη στην Εθνική Πινακοθήκη τονίζει και το αμερικανικό Fox News. «Οι ληστείες έρχονται την ώρα που η Ελλάδα έχει πληγεί από τα χρέη και βρίσκεται βυθισμένη σε μια βαθιά ύφεση, εν μέσω φόβων για το μέλλον της στην ευρωζώνη, με την ανεργία και την κοινωνική αναταραχή να αυξάνονται», γράφει.
FOX: "Περισσότερα από 70 κορυφαία εκθέματα κλάπηκαν σε εισβολή στο Μουσείο της Ολυμπίας"
«Δεύτερη κλοπή σε μουσείο μέσα σε δύο μήνες στην Ελλάδα» γράφει Associated Press, που αναφέρει και την παραίτηση του Γερουλάνου. «Κλοπή στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία» αναφέρει το BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χτύπημα κατά παραγγελία; Οι επίμονες ερωτήσεις των ληστών στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε