Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Διεθνή ΜΜΕ: Οχυρωμένη πόλη για την Μέρκελ

Διεθνή ΜΜΕ: Οχυρωμένη πόλη για την Μέρκελ
Αθήνα, οχυρωμένη πόλη για την επίσκεψη Μέρκελ, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ. Εκτενής αναφορά των ξένων μμε για τα μέτρα ασφαλείας.
 

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, τα συλλαλητήρια για την… υποδοχή της και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με εκατοντάδες κάμερες να έχουν στηθεί σε σημεία-κλειδιά της πόλης για να καταγράψουν τα γεγονότα.
 
Ιδιαίτερα αισθητό το βαρύ κλίμα στα γερμανικά ΜΜΕ, που μιλούν για άφιξη σε «πεδίο μάχης» και καταλήγουν ότι μέχρι και τον Άντεναουερ περίμενε καλυτερη υποδοχή δέκα χρόνια μετά την Κατοχή.
 
Το BBC κάνει λόγο για τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ, αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. «Αναλυτές λένε ότι πολλοί Έλληνες “βλέπουν” την κ.Μέρκελ ως τη συγγραφέα της λιτότητας» τονίζει.

 
«Η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει η Wall Street Journal, η οποία αναφέρεται και στο συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα τονίζει ότι υπό το φόβο μεγαλύτερων διαδηλώσεων 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και υπογραμμίζει ότι τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.
 
O Guardian που θα έχει live ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στην Αθήνα, γράφει ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα ξεκινήσουν προτού ακόμη φτάσει στην πρωτεύουσα η Άνγκελα Μέρκελ.
 
«Σε συναγερμό η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει το France 24, περιγράφοντας αναλυτικά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Αστυνομία και την έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια, για ήρεμες και ειρηνικές διαδηλώσεις. «Η Μέρκελ είναι μία μισητή φιγούρα στην Ελλάδα και συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει στο λαό η κυβέρνηση, ενώ απεικονίζεται σε διάφορες γελοιογραφίες σαν τον Αδόλφο Χίτλερ» αναφέρει.
 
«Τεταμένο το κλίμα στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ» γράφει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Τονίζει, μάλιστα, ότι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει κανονικά.


 

«Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο του το CNN, τονίζοντας ότι είναι η πιο ανεπιθύμητη στην Αθήνα από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο ηγέτη. «Στα μάτια των Ελλήνων είναι η κύρια υπεύθυνη για τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για να επιλύσει την κρίση χρέους της. Μάλιστα, σε διαδηλώσεις και αφίσες την έχουν εμφανίσει ως Ναζί», αναφέρει.

Γερμανικά ΜΜΕ: «Μέχρι και μετά την Κατοχή ήταν ευκολότερα»
 
Φυσικά, η άφιξη Μέρκελ στην Αθήνα και οι αντιδράσεις κυριαρχούν το πρωί της Τρίτης στο γερμανικό Τύπο, ο οποίος -έχοντας υπενθυμίσει τις σβάστικες και τις ναζιστικές στολές που συνοδεύουν κατά καιρούς την εικόνα της καγκελαρίου στην Ελλάδα- στέκεται στο τεταμένο κλίμα στην ελληνική πρωτεύουσα.
 
H γερμανική Faz γράφει ότι ακόμη και για τον Κονραντ Αντενάουερ, που επισκέφθηκε τη Σαντορίνη δέκα χρόνια μετά την Κατοχή, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα σε σχέση με τη χρονική στιγμή που επισκέπτεται την Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ. Η εφημερίδα, μάλιστα, «ντύνει» το άρθρο της με μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Αντενάουερ το 1954 στη Σαντορίνη που τον δείχνει πάνω σε ένα γαϊδουράκι.
 

 
«Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Ανγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα» αναφέρει η Welt.
 
«Έξι ώρες οργής για την καγκελάριο» βλέπει από την πλευρά του το Spiegel στην Αθήνα, λέγοντας πως η Μέρκελ πηγαίνει σε μία πόλη που τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Ανάλογου τόνου και το ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο των γερμανικών Financial Times, με τίτλο «η Μέρκελ πετά σε εμπόλεμη ζώνη», και το οποίο επισημαίνει πως η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου βάζει τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, κάνοντας εκτενή αναφορά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ-Άγκελα… παντού για τη Μέρκελ! – Πότε και πως μπορείτε να κινηθείτε στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

Στο αεροδρόμιο 45 λεπτά νωρίτερα ο πρωθυπουργός

Η πρώτη επίσκεψη Γερμανού ηγέτη μετά τον Β Παγκ. Πόλεμο – ΦΩΤΟ

Περιμένοντας τη Μέρκελ και τους διαδηλωτές στο ΥΕΘΑ! Ένα βήμα πριν το δρόμο και ο στρατός

Όλο το πρόγραμμα της Ανγκελα Μέρκελ

Νίκος Ευαγγελάτος: Μεγάλο ρίσκο η απαγόρευση…

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ

Ικανοποίηση αλλά και καρφιά Στουρνάρα μετά το Eurogroup

Έρχεται με “κατανόηση” η Μέρκελ αλλά θα ζητήσει τα μέτρα

Η Μέρκελ και τα…όπλα της!

“Σκοντάφτει” ο Βενιζέλος στο όχι του Κουβέλη για να δουν τη Μέρκελ

«Έλληνες, έπρεπε να υποδέχεστε τη Μέρκελ με σημαιάκια»

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε