Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Διεθνώς ρεζίλι η Ελλάδα και πάλι για την απεργία

Στα πρωτοσέλιδα και πάλι η χώρα μας, λόγω της απεργίας – δείγμα των “καιρών του ΔΝΤ” στην Ελλάδα. Τα ξένα ΜΜΕ τονίζουν το πλήγμα στον τουρισμό και την κοινωνική ένταση.

Το CNN με εκτενές ρεπορτάζ, μεταφέρει την είδηση για την εμπλοκή του στρατού στη λύση της απεργίας που παρέλυσε τη χώρα, αναφέροντας τις ελλείψεις αγαθών και την ένταση μεταξύ απεργών και αστυνομίας.

“Η απεργία στην Ελλάδα απειλεί με χάος τους Βρετανόυς τουρίστες” είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του βρετανικού Guardian. “Από τη δημοφιλή Χαλιδική μέχρι τη Ρόδο, οι τουρίστες επηρεάστηκαν από το χάος και την έλλειψη καυσίμων”, λέει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100.000 τουρίστες από τα Βαλκάνια έμειναν καθηλωμένοι λόγω έλλειψης βενζίνης.

Το ρεπορτάζ παραθέτει τη μαρτυρία 55χρονης γιατρού που κάνει διακοπές στην Πελοπόννησο. “Ακούσαμε τη Δευτέρα ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλαμε να κάνουμε εκδρομή. Επισκεφθήκαμε πολλά πρατήρια αλλά μας έδιωχναν. Ακόμη και η Καλαμάτα, η πιο κοντινή μας πόλη, δεν έχει σταγόνα βενζίνη” λέει η Wendy Taylor.

“Οι οδηγοί αψηφούν την εντολή της κυβέρνησης” αναφέρει το BBC, προσθέτοντας ότι η επάρκεια καυσίμων τελειώνει και τουρίστες ακυρώνουν τις διακοπές τους.

Στη διαταγή της επίταξης των οχημάτων και των υπηρεσιών των οδηγών αναφέρεται το τελευταίο ρεπορτάζ του Aljazeera για την κατάσταση στην Ελλάδα.

“Η απεργία διαταράσσει τον τουρισμό” αναφέρει η γαλλική Figaro.

“Εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα” αναφέρει η γερμανική Welt.

“Οι απεργοί συνεχίζουν” αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, εξηγώντας ότι αιτία είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την αγορά και προσθέτοντας ότι πολλοί Γερμανοί τουρίστες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

“Οι οδηγοί φορτηγών παραλύουν την Ελλάδα” αναφέρει η ιταλική La Stampa.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε