Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Διευκρινίσεις Μόσιαλου για την εφεδρεία – Μίλησε ξεκάθαρα για απολύσεις

Διευκρινίσεις Μόσιαλου για την εφεδρεία – Μίλησε ξεκάθαρα για απολύσεις

Διευκρινίσεις με το σταγονόμετρο δίνει η κυβέρνηση για το πως θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, ειδικά στο σκέλος εκείνο που αφορά εκείνους που δεν είναι στο καθεστως προ-συνταξιοδότησης.

‘Οπως είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για όσους δεν είναι στο καθεστώς προ-συνταξιοδότησης, θα προβλέπεται αποζημίωση – δηλαδή αυτό σημαίνει απόλυση!

Είπε επίσης οτι έως το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο θα περιλαμβάνει και εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Πρόσθεσε και κάτι άλλο το οποίο είναι καινούριο: Οτι είναι πιθανόν η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων από ένα προς 10, να μεταβληθεί σε μηδέν προς 10 – δηλαδή προσλήψεις τέλος!

Κι αυτό όπως είπε αφού στόχος είναι μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000.

Το δεύτερο κύμα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, περιλαμβάνει αξιολόγηση σε όλους τους οργανισμούς του δημοσίου, με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, με στόχο τη μείωση των υπηρεσιακών μονάδων κατά 30% την περίοδο 2012-2013.

Το προσωπικό θα μεταταχθεί ή θα υπαχθεί σε εργασιακή εφεδρεία, είπε χαρακτηριστικά ο κ Μόσιαλος, επισημαίνοντας ότι όλες οι διαδικασίες θα ελεγχθούν από το ΑΣΕΠ.

TΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 8.000 ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο θολά. Οι περίπου 8.000 εργαζόμενοι στους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, πιθανολογείται οτι δεν θα επιστρέψουν ξανά στο δημόσιο.
Το σίγουρο είναι οτι θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για 12μηνο, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα επιστρέψουν σε κάποιον φορέα, αφού καταργούνται οι οργανικές θέσεις γεγονός που δίνει το δικαίωμα στο Δημόσιο να τους απολύσει. Ενα απο τα ερωτήματα είναι αν αυτό θα γίνει με αποζημίωση ή χωρίς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θολό τοπίο για τους 8.000 υπό απόλυση δημοσίους υπαλλήλους – 20.000 θα πάρουν το δρόμο για την σύνταξη

Δείχνουν την πόρτα εξόδου σε 7.000 δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοί δημόσιοι οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται

Τελεσίδικο! Καταργούνται 75 φορείς, οργανισμοί και εταιρείες του Δημοσίου – Απολύσεις και μετατάξεις για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους 

Καταργούνται ΕΤ1, Ραδιοτηλεόραση, ψηφιακά κανάλια

Λουκέτα εξπρές στο Δημόσιο – Ποιοι οργανισμοί συγχωνεύονται και ποιοι καταργούνται

Οι 151 φορείς του δημοσίου που ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία – Ποιούς δημόσιους υπαλλήλους αφορά

Εδώ και τώρα απολύσεις θέλει η τρόικα – Ποιοι κινδυνεύουν άμεσα και γιατί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε