Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δικαιούχοι ΟΕΚ: Φοβόμαστε μη χάσουμε τα σπίτια μας

Δικαιούχοι ΟΕΚ: Φοβόμαστε μη χάσουμε τα σπίτια μας

Οριστικά παραχωρητήρια των σπιτιών που διαμένουν ζητάνε οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που σήμερα πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Οι δικαιούχοι του ΟΕΚ ζητάνε να μην κλείσει ο ΟΕΚ καθώς όπως λένε αν συμβεί αυτό θα χάσουν τα σπίτια τους ενώ είναι αδικαιολόγητο να υπάρχουν οικισμοί που ενώ πέρασαν 15-25 χρόνια, οι δικαιούχοι να βρίσκονται με προσωρινά παραχωρητήρια.

Για όσο διάστημα εκκρεμεί το θέμα των παραχωρητηρίων, ιδιοκτήτης των κατοικιών βάσει νόμου είναι ο ΟΕΚ που ως ΝΠΔΔ δεν καταβάλει ΤΑΠ-Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Οι δικαιούχοι ζητάνε την άμεση εξαίρεση τους από αυτήν την έτσι και αλλιώς άδικη αλλά και εξοντωτική για αυτούς φορολόγηση.

Οι δικαιούχοι ζητάνε ακόμη:
– Να τους παραδοθούν άμεσα οι οικισμοί που είναι έτοιμοι και έχουν κληρωθεί και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι υπό ανέγερση κατοικίες.
– Να μην αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο(καθορισμός αριθμού δόσεων, έκπτωση σε εξόφληση μετρητοίς, κλπ) με το οποίο πήραν τα σπίτια τους χιλιάδες δικαιούχοι.
– Να γίνει έλεγχος Ενεργειακής Απόδοσης των κατοικιών, από Τεχνικούς του Υπουργείου και σε περίπτωση που τα σπίτια είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης, να μειωθεί ανάλογα και η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο. Στην περίπτωση δε, που κριθούν ότι είναι ενεργειακά εντάξει (τουλάχιστον Τάξη Β), να συμπεριληφθεί και το Ενεργειακό Πιστοποιητικό στον φάκελο με τα Παραχωρητήρια.
– Να γίνει άμεσα παρέμβαση στις τράπεζες να αποδεχθούν το ΦΕΚ308-14/02/2012 για να δέχονται την επιμήκυνση της αποπληρωμής των επιδοτούμενων δανείων χωρίς να χάνεται η επιδότηση του ΟΕΚ.

Εάν και εφ’ όσον ο ΟΕΚ/ΟΑΕΔ δεν συνεχίσει το κοινωνικό του έργο στο άμεσο μέλλον με την οποιαδήποτε μορφή οι δικαιούχοι δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να πληρώνουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία – Καταργείται η εισφορά σε ΟΕΚ και ΟΕΕ

Η 1η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά επανασύσταση του ΟΕΚ και της ΕΕ

Προσωπικό και περιουσία ΟΕΚ και ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ

ΟΕΕ και ΟΕΚ καταργούνται και δημιουργείται νέος ενιαίος φορέας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε