Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Δίκη Κορκονέα: Ακόμα και βίαιη προσαγωγή 17χρονου φίλου του Αλέξη αποφάσισε το δικαστήριο

Δίκη Κορκονέα: Ακόμα και βίαιη προσαγωγή 17χρονου φίλου του Αλέξη αποφάσισε το δικαστήριο

Την μετάβαση του 17χρονου φίλου τού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συνοδεία αστυνομικών στην Άμφισσα αύριο

το πρωί, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί, για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

 Το δικαστήριο με την απόφασή του ορίζει ότι αν ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας αρνηθεί να προσέλθει θα προσαχθεί βιαίως από τους αστυνομικούς.

 Ο συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα, κ. Κούγιας είπε στο δικαστήριο ότι τη Μ. Τετάρτη το βράδυ, το γραφείο του δέχθηκε ανώνυμη επιστολή σύμφωνα με την οποία αυτόπτες μάρτυρες που έχουν καταθέσει ήδη στο δικαστήριο είναι στελέχη ακροαριστερής οργάνωσης, που στρατολογούν μαθητές και φοιτητές μεταξύ των οποίων και τον Γρηγορόπουλο και τον φίλο του, για ανατρεπτική δράση.

 Ο συνήγορος παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπώσεις σελίδων και ιστολογίων του διαδικτύου όπου κείμενα που φαίνεται να υπογράφονται από τρεις εκ των μαρτύρων αυτών καλούν σε “γενικευμένους Δεκέμβρηδες”.

 Ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε “στρατευμένους” “και ακραία επικίνδυνους” τους εν λόγω μάρτυρες, λέγοντας πως δεν ήταν στο επίμαχο σημείο στα Εξάρχεια τυχαία, αλλά ήταν οι ίδιοι “κουκουλοφόροι που έκαναν τα επεισόδια” σε βάρος του περιπολικού με τους δύο ειδικούς φρουρούς.

 Τους χαρακτήρισε επίσης “ηθικούς αυτουργούς της καταστροφής της Αθήνας” και είπε πως αυτοί οι μάρτυρες παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη κι άλλαξαν τη θέση και τη στάση του θύματος για να δικαιολογήσουν ευθεία βολή του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα.

  Ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει εκ νέου σε κατάθεση συνολικά πέντε από τους αυτόπτες μάρτυρες “για να ερωτηθούν για τη δράση τους”.

    Η πολιτική αγωγή, διά του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου και της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι προκαλεί “κατάπληξη, απορία και απέχθεια” η παρέμβαση του κ. Κούγια ενώ όπως ανέφεραν “οι τακτικές ανωνύμων επιστολών αποτελούν μεθόδους από άλλες περιόδους”.

  Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από το δικαστήριο, να διατάξει τη προβολή του βίντεο που είχε τραβήξει η κάτοικος της οδού Τζαβέλλα κ. Βαλιάτσα – που έχει καταθέσει στο δικαστήριο – το επίμαχο βράδυ.

  Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατήγγειλε ως κατασκευασμένη και πλαστή την ανώνυμη επιστολή ενώ στηλίτευσε τη θέση της υπεράσπισης για την εξέταση μαρτύρων με βάση την πολιτική τοποθέτησή τους. “Ανήκουν στα απόβλητα της ιστορίας οι δίκες φρονημάτων”, είπε ο συνήγορος, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτρέψει την αναβίωση τέτοιων μεθόδων.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος “επειδή η κατηγορία δεν είναι δυνατόν να καταρρεύσει γιατί είναι σαφής, γίνεται υπονόμευση της διαδικασίας” ενώ τόνισε ότι όποιος σέβεται τη νομιμότητα πηγαίνει μια τέτοια επιστολή για δακτυλοσκόπηση και ηλεκτρονική ανάλυση, ώστε να αποδειχθεί ευθέως ποιος την αποστέλλει αλλιώς την αγνοεί.

Ο 17χρονος φίλος του Αλέξανδρου αρνήθηκε να παραστεί λέγοντας οτι παρακολουθείται από αστυνομικούς.

Κατάθεση αρχιφύλακα

Ο αρχιφύλακας Θωμάς Χριστόπουλος που υπηρετούσε στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής το Δεκεμβρίου του 2008 κατέθεσε ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Άμφισσας. Ο αστυνομικός παρίστατο στην αυτοψία που είχε διενεργηθεί από τον ανακριτή,με τη συνδρομή της αστυνομίας,στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα,στις 21 Δεκεμβρίου 2008.

 Όπως κατέθεσε ο κ.Χριστόπουλος,ήταν οδηγός σε περιπολικό που μετέφερε τον ιατροδικαστή και άλλους από την ΓΑΔΑ στον τόπο της αυτοψίας.  Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα ο μάρτυρας είπε πως χρησιμοποιήθηκε για να εντοπιστεί το πιθανό σημείο όπου στεκόταν το θύμα, ενώ επιβεβαίωσε πως ανώτεροί του αστυνομικοί δέχθηκαν ανώνυμο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας με το οποίο τους υποδείχθηκε τη θέση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε