Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Δίκη Siemens – “Σαρωτικό” πρώην στέλεχος του ΟΤΕ: “Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Ελευθέριος Αντωνακόπουλος, κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Siemens. O κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι μέχρι το 2007 δεν υπήρχε κανένας θόρυβος γύρω από τη Siemens και τον ΟΤΕ.

“Το 2007, άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας”. Ένιωσα θλίψη όταν άκουσα ότι υπήρχαν “μαύρα ταμεία” και δόθηκαν μίζες” ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Eπρεπε να δώσουμε τεχνογνωσία στο “Αθήνα 2004″ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι τον Αύγουστο του 2002 και η συμφωνία για τη παραγγελία του τηλεπικοινωνιακού υλικού υπεγράφη τον Ιούλιο. Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος. Γιαυτό και η Επιτροπή Αξιολόγησης δεν ζήτησε ανταγωνιστική προσφορά”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που επελέγη η Siemens υποστήριξε ότι ” υπάρχει το ζήτημα της συμβατότητας των συστημάτων. Δεν είμαι τεχνικός , αλλά τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες μου το είχαν εξηγήσει. Το 95% του δικτύου ήταν Siemens και Ιντρακόμ”, είπε. προσθέτοντας ότι ” εάν ο ΟΤΕ ήθελε να έχει καλή εταιρεία, έπρεπε να παρέχει καλές υπηρεσίες και να έχει καλούς προμηθευτές”.

Ως προς το αν τελικώς ο ΟΤΕ ζημιώθηκε από την συμφωνία , ο μάρτυρας έδωσε επί της ουσίας διπλή απάντηση. “ Αν υποθέσουμε ότι δόθηκαν τα ποσά και αν είχαν συμπεριληφθεί ( σ.σ. οι μίζες) στην τιμή μπορεί να πει κανείς ότι υπέστη ζημία ο ΟΤΕ. Υποθετικά μπορεί να πει κανείς ότι υπέστη ζημία. Λέω υποθετικά γιατί πρέπει να εξεταστούν διάφορες πτυχές και θα πρέπει να αποδειχθεί και η δωροδοκία”.

Λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης, ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι ” ωφελήθηκε ο ΟΤΕ από την υπογραφή της σύμβασης με τη Siemens , ενώ ωφελήθηκε και το κράτος γιατί με την αύξηση των εσόδων έπαιρνε καλύτερα μερίσματα από τις μετοχές .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε