Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δικηγόρο από την Ελλάδα ζήτησε η… γαλλίδα Αντωνία Ηλία

H πρώην πρωτοδίκης έδωσε μάλιστα το όνομα του σε δικηγόρο του δικαστηρίου. Το αίτημά της έγινε δεκτό.

Ειδικότερα, ζήτησε να μην εκπροσωπείται από τον Αγγλο δικηγόρο, που έχει ορίσει δωρεάν η αγγλική δικαιοσύνη και να της επιτρέψουν να φέρει τον δικό της δικηγόρο από την Ελλάδα. Ακολούθως, ζήτησε να την αφήσουν ελεύθερη με εγγύηση, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τον δικηγόρο της από την Ελλάδα για να συγκεντρώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν την υπεράσπισή της και να ενημερωθεί, επίσης, για έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το αγγλικό δικαστήριο και αφορούν την υπόθεσή της.

Πρότεινε μάλιστα, προκειμένου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη, να καταβάλλει χρηματική εγγύηση χιλίων λιρών και να παρουσιάζεται κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, στην πόλη Μπράιτον.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου δέχθηκε το αίτημά της, να εκπροσωπηθεί με δικηγόρο από την Ελλάδα με έξοδά της, απέρριψε όμως την πρότασή της να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη, τονίζοντας ότι το δικαστήριο πιστεύει πως εάν αφεθεί ελεύθερη δεν πρόκειται να προσέλθει ξανά στο αγγλικό δικαστήριο.

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, η πρόεδρος του δικαστηρίου όρισε νέα ημερομηνία, την 31 Μαΐου, να εμφανιστεί πάλι στο δικαστήριο η Αντωνία Ηλία, για να συζητηθεί πλέον το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή της στην Ελλάδα, το οποίο στη δεύτερη εμφάνισή της στο δικαστήριο του Γουέστμίνιστερ, δε συζητήθηκε!

Στην προηγούμενη εμφάνισή της στο δικαστήριο, η Αντωνία Ηλία είχε αρνηθεί την ταυτότητά της, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται περί πλάνης και η ίδια δεν είναι η Αντωνία Ηλία αλλά η Αντωνία Ζαμάν, Γαλλίδα υπήκοος.

Στα αιτήματά της, η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε ότι τα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του το δικαστήριο κρίνονται επαρκή για να κλείσει το θέμα της ταυτότητας στο ότι είναι η Αντωνία Ηλία, Ελληνίδα υπήκοος.

Επιπλέον, η πρόεδρος απέρριψε το αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη, δηλώνοντας ότι είναι βέβαιη πως αν την αφήσει ελεύθερη, δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά στο αγγλικό δικαστήριο.

Της έδωσε, ωστόσο, μερικές ώρες προθεσμία, ώστε να ενημερωθεί για τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η αγγλική Δικαιοσύνη. Ως εκ τούτου, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί αργότερα, προκειμένου να αποφανθεί τελικά επί του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση της κατηγορούμενης στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για 2η φορά στο δικαστήριο η… γαλλοτραφής Αντωνία Ηλία

Γαλλίδα η φυγόδικος Αντωνία Ηλία;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε