Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δικογραφία για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Δικογραφία για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας από τους υπολογιστές στο τμήμα ποινικού μητρώου “κόλλησε” από ιούς. Όπως διαπιστώθηκε ο ιός προήλθε από ιστοσελίδα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας και έτσι ενημερώθηκε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Δικογραφία σε βάρος αγνώστου, για επίσκεψη σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία μέσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε τελικά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έκανε έφοδο χτες το απόγευμα, μετά από καταγγελία, για την ανεύρεση κακόβουλου λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του Τμήματος Ποινικού Μητρώου.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία, η έρευνα έγινε μετά από πληροφορίες και εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ελένης Ράικου, παρουσία εισαγγελέα. Κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε μπλοκάρει από κακόβουλο λογισμικό, λόγω επίσκεψης σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Ο εσωτερικός σκληρός δίσκος του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του προσώπου βρίσκονται σε εξέλιξη. Στρέφονται κυρίως σε τέσσερα άτομα που εργάζονται στο τμήμα και χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο υπολογιστή, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για άλλο άτομο από τον χώρο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στο Εφετείο;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε