Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δήλωση βόμβα του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: “Θα ήταν υποκρισία να πούμε ότι δεν γίνονται παρεμβάσεις!”

Εύλογα λοιπόν θα αναρωτηθεί κανείς: “Αφού τελικά γίνονται παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Ποιές είναι και από ποιούς;”

“Θα ήταν υποκρισία να πούμε ότι δεν γίνονται παρεμβάσεις”, είπε ο κ.Χαράλαμπος Αθανασίου μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Μήπως λοιπόν τώρα θα έπρεπε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω και να μας πει ποιές είναι αυτές οι παρεμβάσεις;

Η δήλωση αυτή γίνεται την στιγμή που η κοινή γνώμη προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση των καταγγελιών των 2 οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.

Οι δυο εισαγγελείς είχαν παραιτηθεί καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. Στη συνέχεια ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους και πλέον έχουν προκαλέσει νέα αναστάτωση αποφασίζοντας να ζητήσουν να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το θέμα του ελλειμματος.

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου, μέσω των δικηγόρων του, κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, υπόμνημα στο οποίο υπογραμμίζει ότι πρέπει πρώτα να καταθέσει εκείνος και οι μάρτυρες που προτείνει και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι εισαγγελικές αρχές για την τύχη της προκαταρκτικής έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, για τη λεγόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009.

Ο φάκελος της υπόθεσης αυτής βρίσκεται στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, ο οποίος και θα αποφασίσει για το εάν θα τον διαβιβάσει ή όχι στη Βουλή.

Ο Ιω. Τέντες, θα διαβιβάσει αύριο το υπόμνημα του κ. Γεωργίου στον κ. Παντελή, ο οποίος μελετά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου περίμενε να τον καλέσει ο κ. Πεπόνης να καταθέσει ως ύποπτος, αλλά αντί για αυτό ο οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποσταλεί στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Βουλή ο φάκελος της Στατιστικής Αρχής για το έλλειμμα

Ο εισαγγελέας Πεπόνης καθίζει στο σκαμνί Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα – Τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται ζητά η ΝΔ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε