Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημήτρης Αλειφερόπουλος: Πένθος για τον ξαφνικό χαμό του δημοσιογράφου

Δημήτρης Αλειφερόπουλος: Πένθος για τον ξαφνικό χαμό του δημοσιογράφου

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος πέθανε τόσο ξαφνικά. Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος ήταν μόλις 47 ετών και πατέρας δυο παιδιών.

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος ήταν πολύ αγαπητός σε όλους. Οι συνάδελφοί του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Δημήτρης “έφυγε” τόσο νέος. Τη θλίψη τους για τον θάνατο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλειφερόπουλου εκφράζει ο πολιτικός κόσμος.

Το “θερμό” μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

«Έγκριτος & συνεπής, υπηρέτησε με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία το επάγγελμά του» τονίζει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για τον θάνατο του Δημήτρη Αλειφερόπουλο στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, και εκφράζει θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του.

Διπλό χτύπημα! Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Ταίπρας γράφει: «Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος, που έφυγε σήμερα τόσο πρόωρα από κοντά μας, υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας. Έγκριτος & συνεπής, υπηρέτησε με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία το επάγγελμά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του».

Συγκινητική ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για να αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο τον δημοσιογράφο. “Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη νέου συναδέλφου, του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1996 ως συντάκτης στο Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9.84». Το 1998 εργάζεται ως νυκτερινός συντάκτης στο «ΕΘΝΟΣ», ενώ το 1999 είναι πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες «Η ΧΩΡΑ», «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», «REAL NEWS», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», στο Ρ/Σ «ΞΕΝΙΟΣ» και στον «ALPHA» απασχολούμενος στο πολιτικό, κοινοβουλευτικό και το οικονομικό ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη-παρουσίαση δελτίων ειδήσεων.

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος υπήρξε εξαίρετος συνάδελφος, ο οποίος τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία άσκησε με ζήλο και αφοσίωση. Ελεύθερος, ανεξάρτητος, μαχητικός διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπειά του. Ήταν αγαπητός προς όλους μας και έχαιρε βαθιάς εκτιμήσεως από τον κλάδο μας για τη συνέπεια που τον διέκρινε στη δουλειά του και το δημιουργικό του δημοσιογραφικό έργο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τη σύζυγο, τα αγαπημένα του παιδιά και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος εργάστηκε με σεμνότητα και πάθος, αλλά «έφυγε» πρόωρα πριν προλάβει να ολοκληρώσει τα προσωπικά και επαγγελματικά του όνειρα.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του αξέχαστου συναδέλφου θα γίνουν γνωστές με νεώτερη ανακοίνωση” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος: Συγκινητικά μηνύματα από πολιτικούς

«Σήμερα μόνο δάκρυα για τον Δημήτρη. Τα λόγια όταν μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη θλίψη» έγραψε στο twitter ο υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος.

«Ξεχώριζε για την ευπρέπεια, την εργατικότητα και το επαγγελματικό του ήθος. [..] Η απώλεια του, τόσο γρήγορη και αιφνίδια, είναι ένα σοκ» λέει στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη γράφει στο twitter: (Ο Δ. Αλειφερόπουλος ήταν) «Ένας συνεπής δημοσιογράφος, ένας καλός άνθρωπος, ένας φίλος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Αντίο, Δημήτρη».

«Το τηλέφωνο δεν θα χτυπήσει ξανά μετά τις συνεδριάσεις από τον Δημήτρη. Ένας καλός δημοσιογράφος, ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας, ένας ζεστός άνθρωπος» ήταν το αντίο του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη.

ΝΔ

«Ο Δημήτρης υπήρξε ένας εξαιρετικός και πολύ αγαπητός συνάδελφος, που διακρίθηκε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτιέται «Τί γίνεται; Έφυγε και ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος. Αμάν. Καλό ταξίδι και συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

ΠΑΣΟK

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος πίστευε στη νέα γενιά, ήταν πάντα ευγενής και αγαπούσε πολύ την δουλειά του. Η ξαφνική ασθένεια του μας σόκαρε όλους λέει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης.

ΑΝΕΛ

«Η είδηση της απώλειας του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλειφερόπουλου που έδωσε αγόγγυστα σκληρή μάχη για τη ζωή, προκαλεί ανείπωτη θλίψη, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον απρόσμενο χαμό του Βασίλη Μπεσκένη. Τα λόγια δυστυχώς είναι φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου που αγαπούσε με πάθος τη δημοσιογραφία, την οικογένειά του, τη ζωή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Το Ποτάμι

«Σε όλα τα μέσα που εργάστηκε, από τα έντυπα μέχρι την τηλεόραση, πάντα διακρινόταν για τον επαγγελματισμό του, την ορθή κρίση του, την ακεραιότητά του. Και βέβαια για το ήθος του- όμοιο απέναντι σε πολιτικούς και συναδέλφους. Θα μας λείψει» σημειώνεται σε ανακοίνωση Του Ποταμιού.

ΔΗΜΑΡ

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να απαλύνουν τον πόνο και τη θλίψη για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου, του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλειφερόπουλου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών

«Ο Δημήτρης, όπως και ο Βασίλης (Μπεσκένης), ήταν πραγματικοί εργάτες της δημοσιογραφίας. Τους χαρακτήριζε το ήθος και η αφοσίωσή τους στο λειτούργημα που υπηρετούσαν. Και οι συνάδελφοί τους γι’ αυτό τους εκτιμούσαν. Είναι άδικο να τους «αποχαιρετούμε» τόσο νωρίς». Επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις