Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δημόσιο: Αλαλούμ με τους συμβασιούχους

Δημόσιο: Αλαλούμ με τους συμβασιούχους

Ένα πραγματικό αλαλούμ αποκαλύπτει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία καλούνται φορείς και οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διορθώσουν “λάθη ή ελλείψεις στις καταχωρίσεις του φορέα σας στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου”.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” η εγκύκλιος εστάλη στις 4 Αυγούστου και αναφέρει πως υπήρχε προθεσμία ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ενεργειών μέχρι την 7η Ιουλίου, η οποία παρήλθε χωρίς ανταπόκριση, “αν και έχει παρέλθει πλέον εύλογο χρονικό διάστημα”, όπως γράφεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Η αρχική εγκύκλιος, με την οποία ζητούνταν να περαστούν διορθώσεις ή να συμπληρωθούν ελλείψεις, είχε αποσταλεί στις 16 Ιουνίου 2017. Τα ερωτήματα ξεκινούν όταν οι φορείς που δεν έχουν ανταποκριθεί, περιφέρειες, δήμοι, νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των ΟΤΑ, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ… 1.142! Δηλαδή, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δήμων και των οργανισμών και επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναδεικνύεται δηλαδή η αδυναμία (ή μήπως και η απροθυμία;) πολλών δημοτικών αρχών να ανταποκριθούν στην υποχρέωση διόρθωσης ελλείψεων ή παραλείψεων στο μητρώο. Κι αυτό, ύστερα από τόσα χρόνια που έχει αναδειχθεί η υποχρέωση συγκεκριμένης καταγραφής των απασχολουμένων στο Δημόσιο…

Πηγή: Καθημερινή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις