Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημόσιο: απολύσεις υπαλλήλων το 2014 – Κανονικά η διαθεσιμότητα 25.000 ως το τέλος του 2013

Δημόσιο: απολύσεις υπαλλήλων το 2014 – Κανονικά η διαθεσιμότητα 25.000 ως το τέλος του 2013

– Στο μικροσκόπιο 7000 οργανισμοί με 13.000 υπαλλήλους
– Τον Απρίλιο το επόμενο κύμα συγχωνεύσεων οργανισμών του Δημοσίου
– Τον Σεπτέμβριο το μεγάλο κύμα διαθεσιμότητας
– Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο

Εκτός από τις απολύσεις επίορκων που θα δουν την πόρτα εξόδου λόγω παραπτωμάτων εφέτος δεν αναμένονται απολύσεις από το Δημόσιο.

Η διαθεσιμότητα ωστόσο προχωράει κανονικά. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έπεισε την τρόικα ως προς την ουσία των απολύσεων και έτσι φαίνεται ότι προχωράει με βάση το σχέδιο απολύσεων όσων τελικά θα περισσέψουν από τα νέα οργανογράμματα.

Με λίγα λόγια. Ως τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί μια ακόμη φάση συγχωνεύσεων οργανισμών, πρόκειται για 700 οργανισμούς που απασχολούν συνολικά 13.000 άτομα.

Από αυτούς τουλάχιστον ένα 30% θα βρεθεί σε διαθεσιμότητα, περίπου 4.000 άτομα δηλαδή που για 12 μήνες θα αμείβονται με το 75% του μισθού και θα αναμένουν μια νέα θέση στο δημόσιο.

Το επόμενο μεγάλο κύμα θα έρθει το Σεπτέμβριο οπότε και αναμένεται να προκύψουν τα νέα οργανογράμματα του συνόλου σχεδόν των υπουργείων απ’ όπου θα προκύψουν και οι υπόλοιπες διαθεσιμότητες.

Ο στόχος παραμένει στις 25.000, τόσοι θα είναι οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα ως το τέλος του χρόνου, αλλά ως τότε δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Αυτές αναμένονται μετά την παρέλευση του 12μηνου της διαθεσιμότητας, από τον Απρίλιο του 2014 και στη συνέχεια από τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου, δηλαδή.

Η τρόικα έχει δεχθεί αυτόν τον “οδικό χάρτη” που έδωσε το υπουργείο, ήταν λένε οι πληροφορίες καταρχήν θετική, ωστόσο όλα θα φανούν στη σημερινή συνάντηση.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε