Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δημόσιο: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62!

Δημόσιο: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62!

Οριστικό τέλος στις πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου πριν τα 62 έτη βάζει η κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει με διάταξη που θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας λίγο μετά την ΔΕΘ.

Σύμφωνα με Ελευθερία του Τύπου, η νεα νομοθετική παρέμβαση Αχτσιόγλου, τροποποιεί το νόμο 4336/2015 και θα προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με μειωμένο όριο ηλικίας δεν θα παίρνουν σύνταξη αν η διαφορά από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι μεγαλύτερη από πέντε χρόνια.

Αυτή η διάταξη θα αποτελέσει οδηγό και για τον ιδιωτικό τομέα. Και αναμένεται να εφαρμοστεί στα ταμεία μισθωτών του ιδιωτικού τομέα όπως το ΙΚΑ και τα ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών που έχουν καθεστώς πρόωρης εξόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποτίθεται πως αυτές οι ευνοϊκές μεταβατικές διατάξεις για τα όρια ηλικίας έχουν ισχύ έως το 2021.

Σημειώνεται επίσης ότι από το 2022 όλοι οι ασφαλισμένοι για να βγουν στην σύνταξη θα πρέπει να έχουν 40 χρόνια ασφάλισης ώστε να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 62 ενώ με λιγότερα χρόνια θα πάρουν μειωμένη στα 62 και πλήρη στα 67.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις