Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων και όσων έστειλαν λεφτά στην Ελβετία

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Στα… μανταλάκια τα ονόματα όσων έχουν βάλει φέσι στο Δημόσιο, αλλά και εκείνων που έστειλαν τα λεφτά στην Ελβετία, υπόσχεση που καιρό ακούμε αλλά δεν βλέπουμε, αλλά τώρα όπως είπε ο Ε. Βενιζέλος δεν υπάρχουν πλέον τα νομικά κολλήματα που υπήρχαν.

Για όσους έστειλαν λεφτά έξω οι τράπεζες έδωσα τα στοιχεία για τα εμβάσματα του 2009 και του 2010.

“Αυτά τα στοιχεία είναι επεξεργασμένα με έναν πάρα πολύ απλό τρόπο. Είναι επεξεργασμένα με βάση το ύψος του ποσού, ώστε να είναι στη διάθεσή μας ας πούμε όλα τα εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου, αν θέλουμε μπορούμε να κατεβάσουμε το όριο και να έχουμε στη διάθεσή μας τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και έχουμε και εμβάσματα τα οποία είναι πολύ υψηλότερα από ότι δικαιολογεί το δηλωμένο και φορολογούμενο εισόδημα και η δηλωμένη περιουσία” είπε ο υπυργός που συμπλήρωσε πως “στο μέτρο που υπάρχει παράβαση νόμου” θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα.

Από αυτά τα χρήματα το Δημόσιο περιμένει αρκετά έσοδα “όσοι επί χρόνια περιμένουν να δουν πόσες είναι αυτές οι ελληνικού ενδιαφέροντος καταθέσεις στην Ελβετία θα το δουν τώρα και το Ελληνικό Δημόσιο Ταμείο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ως φόρο επί των κατατεθειμένων στην Ελβετία χρημάτων” δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και διευκρίνισε: “Αρκεί βεβαίως αυτά να είναι ελληνικά, να έχουν προέλθει από την Ελλάδα και να είναι φορολογήσιμα στην Ελλάδα. Και επίσης θα δούμε μήπως εκεί υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπίπτουν στο χώρο της διεθνούς εγκληματικότητας”

Παράλληλα υπάρχει το ζήτημα της δημοσιοποίησης των ονομάτων των φοροφυγάδων. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρήλθε η προθεσμία που είχε τεθεί προκειμένου να ζητήσει κάποιος την διαγραφή του από τις λίστες αυτές. “Εχουμε τώρα μια νομική δυσκολία γιατί μας έχει πει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ότι πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για να μείνει κάποιος στην λίστα, να έχει απορριφθεί δηλαδή με τελεσίδικη απόφαση η τυχόν προσφυγή του και τα στοιχεία που έχουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν μπορούν να διακρίνουν την προσφυγή από την έκδοση τελεσίδικης απόφασης” είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ναι” από την Αρχή Προστασίας στην δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε