Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημότες Ιεράπετρας εναντίον “Χρυσής Αυγής”

φωτό από flashnews.gr
φωτό από flashnews.gr

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα με τη δημιουργία τοπικού συνδέσμου από τον περασμένο Μάιο, πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι της πόλης.

Πρόκειται για μια αντιφαστική, όπως σημείωσαν οι διοργανωτές συγκέντρωση, για την αξιοπρέπεια και την πίστη στο δικαίωμα για ελευθερία.

Στην ανακοίνωση τους όπως δημοσιεύεται στο flashnews.gr αναφέρουν:

“Οι μέρες δύσκολες και τα κουκιά μετρημένα. Aκόμα πιο μετρημένες οι ατομικές ελευθερίες και τα χαμόγελα μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κατάθλιψη, για το δύσκολο παρόν της και το ακόμη πιο δύσκολο μέλλον της υπό την ομηρία ενός κράτους που φασιστικοποιεί μέρα με την μέρα τον λόγο και τις πρακτικές του.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα πολιτικής διάλυσης και της φτώχιας που μας χτυπάει την πόρτα, με προκάλυμμα τον αντιμνημονιακό λόγο και την ασφάλεια των πολιτών, οι νεοναζιστικές συμμορίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, με πρακτικές παρακράτους, πισώπλατα μαχαιρώματα, ρατσιστικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς σε μετανάστες και όσους στέκονται ιδεολογικά απέναντί τους. Δεν διστάζουν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, ακόμα και μέσα στα σχολεία.

Εδώ όμως ο κόσμος ακόμα θυμάται. Θυμάται τους νεκρούς, θυμάται τα καμμένα χωριά, θυμάται τον πόλεμο που προκλήθηκε από την φασιστική-ναζιστική ιδεολογία, την ιδεολογία της εθνοκάθαρσης που λανσάρουν οι ομάδες αυτές. Επίσης θυμάται τα χρόνια της δικιάς του μετανάστευσης, που μπορεί να ξανάρθουν και τότε κανένας δεν θα ήθελε, πηγαίνοντας σε μια χώρα για καλύτερη ζωή, να πέφτει θύμα ναζιστικών οργανώσεων.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των μεταναστών της πόλης, που στηρίζουν με την παρουσία και την δουλειά τους την περιοχή και που τώρα είναι αποδέκτες εχθρικής συμπεριφοράς σαν το πιο ευάλωτο κοινωνικό τμήμα, απέναντι σε άτομα που μπαίνουν από την πίσω πόρτα σε όση δημοκρατία μάς έχει απομείνει, με σκοπό να την καταλύσουν. Η ρατσιστική προπαγάνδα και κατήχηση στους δρόμους, στα σχολεία και στους συνδέσμους οπαδών, μάς προσβάλει και δεν θα φάμε την καραμέλα που μας ταϊζουν”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε