Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίνουν αμνηστία για μαύρο χρήμα και αδήλωτα ακίνητα

Δίνουν αμνηστία για μαύρο χρήμα και αδήλωτα ακίνητα

Το ταμείον είναι μείον και έτσι όπως και στην περίπτωση της περαίωσης το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δώσει αμνηστία σε όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απέκρυψαν εισοδήματα

Ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία ή εισοδήματα που “ξέχασαν” να δηλώσουν οι φορολογούμενοι για να μην φορολογηθούν πλέον θα γίνει δυνατό να δηλωθούν σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα.

Έτσι το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην αμνήστευση επί της ουσίας όσων απέκρυψαν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία καθώς προβλέπεται στη ρύθμιση να μην υπάρχει κανένα πρόστιμο για την απόκρυψη αλλά και ελκυστικός φόρος (μικρός δηλαδή) για όσους αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση.

Κίνητρο λένε τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών θα είναι και η απειλή επιβολής πολύ αυστηρών προστίμων σε όσους εντοπιστούν μετά τη ρύθμιση να μην δηλώνουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” οι υπόχρεοι που θα αποφασίσουν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης θα πρέπει να δηλώσουν στην Εφορία τα πάντα, δηλαδή καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, χρυσό, κοσμήματα μεγάλης αξίας, έργα τέχνης, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με εισοδήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται από αυτά που είχαν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων ετών.

Όσοι φυσικά δεν ανταποκριθούν στη νέα και τελευταία, όπως διαμηνύουν από το υπουργείο Οικονομικών, ρύθμιση θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρές κυρώσεις και ποινές.

Διαβάστε επίσης:
“Πάρτε τα μέτρα σας” – Απειλή με … χαμόγελο: “είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας”

Παράθυρο χαλάρωσης από Μέρκελ-Ολάντ;

Σε αναμονή για ρευστό οι φαρμακοποιοί! Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά

Το “μεγάλο κόλπο” της κυβέρνησης με τις περικοπές στην Άμυνα! Ετοιμαστείτε …για θριαμβολογίες!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε