Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δίνουν τηγανέλαιο και παίρνουν πετρέλαιο θέρμανσης!

Δίνουν τηγανέλαιο και παίρνουν πετρέλαιο θέρμανσης!

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό όμως συμβαίνει. Δείτε ποιοι το σκέφτηκαν και για ποιο λόγο.

Οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας σκέφτηκαν να ανακυκλώσουν το τηγανέλαιο προκειμένου να εξασφαλίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης για το σχολείο τους.

Την πανέξυπνη πρωτοβουλία αγγάλιασε αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο οποίος σκέφτηκε να την αναπτύξει σε όλα τα σχολεία του νομού ενώ έχει ήδη προσεγγίσει εταιρείες ανακύκλωσης τηγανέλαιου που έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Το σχέδιο προβλέπει την τοποθέτηση κάδων συλλογης τηγανέλαιου στις σχολικές μονάδες. Για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται θα αποδίδονται στο σχολείο 1200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και έτσι κανένας μαθητής δε θα κάνει μάθημα ξεπαγιάζοντας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης “αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία καθώς ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος και σκοπος μας είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο από το κρύο. Επίσης κάνουμε πολύ μεγάλο καλό στο περιβάλλον γιατί το τηγανέλαιο είναι από τα επικίνδυνα απόβλητα που μέσω της αποχέτευσης διαχέεται στους υδατινους πόρους”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας:

Οποιαδήποτε ιδέα που έχει σχέση με την ενέργεια και ιδιαίτερα με τη θέρμανση των σχολείων είναι σημαντικό να αναδεικνύεται καθώς στη βόρεια Ελλάδα ήδη ο καιρός έχει αγριέψει και οι περισσότεροι αναβουν τα καλοριφέρ, τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Από την Τετάρτη μάλιστα  χαλάει ο καιρός με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται χειμώνας – Πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Επιστροφή φόρου 0,28 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης – Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!  Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία εως και 75% με ντιζαϊνάτες ξυλόσομπες

Πόσο κοστίζουν και τι αποδίδουν οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης

Χαμός για τα καυσόξυλα – Τα αγοράζουν καλοκαίρι για να μη τα πληρώσουν βρεγμένα το χειμώνα
Eρχεται η εποχή των…παγετώνων – Στο 1,40€ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε