Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Διοικητής του ΙΚΑ: “Τα ταμεία αντέχουν”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι τους τελευταίους μήνες καλείται να απαντήσει συνέχεια στην ίδια ερώτηση.

Η απάντησή του φαίνεται πως δεν αλλάζει παρά τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας. Τα ταμεία αντέχουν, εξηγεί κάθε φορά ο διοικητής του ΙΚΑ.

“Γιατί να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αφού 6 μήνες τώρα στο ίδιο ερώτημα απαντώ κάθε φορά τα καταφέρνουμε και αντέχουμε μέσα από περικοπές δαπανών κυρίως και σπαταλών και μια τιτάνια προσπάθεια που γίνεται”,τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

“Αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων αν ενταχθούν στη ρύθμιση. Έγινε υπενθύμιση ότι υπάρχει αναστολή εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων μέχρι 31-12-12 για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν και μάλιστα για αυτές που θα ενταχθούν μέχρι τέλη του Οκτώβρη δίνεται για ένα παραπάνω κίνητρο ότι μειώνονται κατά 20% οι πρόσθετες επιβαρύνσεις. Με αυτή την ρύθμιση έχουμε ήδη μια είσπραξη η οποία σε μηνιαία βάση ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ και ο στόχος μας είναι να την φτάσουμε στα 100”, τόνισε ο ίδιος αναφορικά με τη ρύθμιση χρεών για ασφαλιστικές εισφορές.

Όσον αφορά τους υπαλλήλους που σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με αφορμή την εφεδρεία ή τις πιθανές μειώσεις μισθών, ο κος Σπυρόπουλος το χαρακτήρισε αυτοκαταστροφικό.

” Θεωρώ εντελώς λαθεμένη την επιλογή ενός δημοσίου υπαλλήλου να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης. Αυτοκαταστροφική θα την έλεγα. Κατά την άποψή μου τους εργαζόμενους του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και λοιπά τους συμφέρει να φεύγουν από τις υπηρεσίες τους, όταν η υπηρεσία τους διώχνει. Όταν επισπεύδουν την αποχώρησή τους και κατά ένα μήνα με αίτησή τους βλάπτουν τα συνταξιοδοτικά τους συμφέροντα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητούν να διακοπούν οι συντάξεις όσων είναι κάτω των 55!

‘Αμεση απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, μείωση συντάξεων και να περάσει οπωσδήποτε το Τέλος Ακινήτων θα απαιτήσει η τρόϊκα

“Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού για απολύσεις”

Βενιζέλος: Απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα

Παζάρια μέχρι την τελευταία στιγμή; – Θρίλερ με την τηλεδιάσκεψη – Αντί για τις 15.00 μετατέθηκε για τις 19.00

Το χαλί για τα νέα μέτρα έστρωσε ο Βενιζέλος – Βλέπει ύφεση 5,5%

Το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με τον εαυτό του. ΄Η αλλάζει το δημόσιο που δημιούργησε, ή χάνει την εξουσία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε