Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δίωξη για συμβάσεις της Siemens με την “ΑΡΜΕΝΤΕΛ” όταν ανήκε στον ΟΤΕ

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος και θα κρίνει αν η πτυχή αυτή του λεγόμενου «σκανδάλου της ΖΗΜΕΝΣ» θα πρέπει να διαβιβαστεί στο Εφετείο.

Δίωξη για κακουργηματικές πράξεις κατά παντός υπευθύνου στον ΟΤΕ και την ΖΗΜΕΝΣ ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την ολοκλήρωση έρευνας για την υπόθεση των συμβάσεων της ΖΗΜΕΝΣ με την ΑΡΜΕΝΤΕΛ, την αρμενική εταιρία τηλεπικοινωνιών, το 2006 όταν η εν λόγω εταιρία ελέγχονταν κατά 90% από τον ΟΤΕ.

Μετά από πολυετή δικαστική έρευνα, κατά την διάρκεια της οποίας ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από την Αρμενία, η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα κακουργήματα της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, που στρέφεται κατά κάθε υπεύθυνου στην ΖΗΜΕΝΣ και στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με την δίωξη οι πράξεις αυτές προκάλεσαν ζημία του ΟΤΕ.

Αντικείμενο της εισαγγελικής διερεύνησης αποτέλεσαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, πριν περίπου τέσσερα χρόνια και ενώ ο ΟΤΕ είχε αποφασίσει να πουλήσει την ΑΡΜΕΝΤΕΛ, υπογράφηκαν με την ΖΗΜΕΝΣ συμβάσεις παροχής έργου για λογαριασμό της αρμενικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας, συνολικού ποσού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν στην Δικαιοσύνη οι επίμαχες συμβάσεις – η υπογραφή των οποίων το τελευταίο εξάμηνο του 2006, γίνονταν ενώ είχε ήδη ξεκινήσει εισαγγελικός έλεγχος για τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της ΖΗΜΕΝΣ στην Γερμανία και σε άλλες χώρες – ήταν ουσιαστικά εικονικές και στόχο είχαν να αιτιολογηθούν χρήματα για «επωφελείς πληρωμές». Μια εξ’ αυτών θεωρείται ιδιαιτέρως ύποπτη και αφορά συνολικό ποσό 540 χιλιάδων ευρώ που αφορούσε υποκατασκευαστικό έργο στην ΑΡΜΕΝΤΕΛ το οποίο η ΖΗΜΕΝΣ ανέθεσε σε άλλη εταιρία (SILVI AG Ltd).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος και θα κρίνει αν η πτυχή αυτή του λεγόμενου «σκανδάλου της ΖΗΜΕΝΣ» θα πρέπει να διαβιβαστεί στο Εφετείο ώστε να την χειριστούν οι Εφέτες που έχουν το σύνολο των αντίστοιχων βασικών φακέλων ή αν θα πρέπει να παραμείνει στο Πρωτοδικείο για την περαίωση της ως ανεξάρτητη υπόθεση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε