Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίωξη για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ο οποίος και θα προσωποποιήσει σύντομα τις κατηγορίες.

Ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε αστυνομικά κρατητήρια και σωφρονιστικά καταστήματα με την επιβαρυντική περίπτωση ότι η πράξη φέρεται να έχει τελεστεί από αρμόδιους υπαλλήλους.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της υπόθεσης φέρεται να έχει γίνει διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε τέσσερις φυλακές της χώρας ενώ ως εμπλεκόμενοι φέρονται κρατούμενοι φυλακών, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, εφτά ψυχίατροι και ένας πρώην αστυνομικός. Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία προκύπτει ότι το κύκλωμα δρούσε τα τρία τελευταία χρόνια ενώ η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελίες δύο κρατουμένων.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα και από τις χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών φέρεται να αναδεικνύονται οι ρόλοι που είχαν στο κύκλωμα συγκεκριμένα άτομα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε