Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

«Διώξτε την Ελλάδα από την Ε.Ε. και βάλτε την Τουρκία!» – Το Focus προκαλεί ξανά

Το έχει βρει… παιχνίδι το γερμανικό περιοδικό να προκαλεί συνεχώς με ανθελληνικά δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα!

Ο διευθυντής του Focus Uli Dönch έρχεται ως ένας ακόμη «σοφός» να προτείνει τη λύση που θα βγάλει την Ευρώπη από την οικονομική κρίση: να εκδιωχθεί η Ελλάδα και τη θέση της να πάρει η Τουρκία!

Αυτό γράφει στο κύριο άρθρο του περιοδικού, προκαλώντας για άλλη μια φορά την ελληνική κοινή γνώμη μετά τη βυθισμένη Ακρόπολη, τη ζητιάνα Αφροδίτη και το… δάχτυλό της.

Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιεί φωτογραφίες που σοκάρουν, αλλά λόγια που πονάνε.

«Αντί να είμαστε όμηροι της Ελλάδας, ας γίνουμε συνεταίροι της Τουρκίας» γράφει ο Dönch και συνεχίζει αναφερόμενος στην «αφερεγγυότητα» της Ελλάδας, στην τρόικα που «χτενίζει» τα δημοσιονομικά μας και απειλεί να μη μας καταβάλει την 6η δόση του δανείου

«Μια προβληματική κατάσταση αφήνει τη ζώνη του ευρώ και αντικαθίσταται από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα» γράφει ο διευθυντής του Focus και διερωτάται πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. «Διώξτε τα κράτη-παρίες και φωνάξτε την Τουρκία. Θα χάσουμε την ευκαιρία και θα καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης τα PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain), όπως η Ελλάδα»…

Σε όλα αυτά, αντιπαραβάλει την εικόνα με την εικόνα της Τουρκίας. Όλα αυτά με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ στη Γερμανία αλλά και την –εδώ και 10ετίας- επιθυμία της Άγκυρας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Για τους περισσότερους, η ιδέα μπορεί να είναι ένα σοκ. Ένα μουσουλμανικό κράτος στην χριστιανική Ευρωπαϊκή Ένωση» παραδέχεται και προσθέτει: «αν όχι η Τουρκία, ποιος άλλος;».

Σύμφωνα με τον Dönch, η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι ακόμη η λύση για την οικονομική και δημογραφική γήρανση της Ευρώπης και αφήνει να εννοηθεί ότι μπροστά στο οικονομικό… θαύμα, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Focus «ξαναχτυπά»: τώρα, «βύθισε» την Ακρόπολη!

“Εγωιστές και υπερφίαλοι οι έλληνες” κατά τον δικηγόρο του Focus

Στο σκαμνί 13 γερμανοί δημοσιογράφοι για το… δάχτυλο της Αφροδίτης

Νέα πρόκληση απο το περιοδικό FOCUS

Νέα απίστευτη πρόκληση από το περιοδικό Focus

Ακραία πρόκληση κατά της Ελλάδας από γερμανικό περιοδικό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε