Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Διώχνουν έναν στους τρεις από τον ΟΣΕ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μείωση ως και 2.500 θέσεων εργασίας περιλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ που περιλαμβάνει μετατάξεις, και συνταξιοδοτήσεις.

Παράλληλα για το κοινό έρχονται μεγάλες αυξήσεις τόσο στα εισιτήρια, όσο και στο κόστος αποστολής δεμάτων και φορτίων με τα τρένα, αλλά και περικοπές σε πολλά δρομολόγια που θεωρούνται ζημιογώνα.
Ήδη η Κυβέρνηση αναζητά επενδυτή που θα αγοράσει το 49% του οργανισμού, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει συμμάζεμα.
Πρώτο και… εύκολο βήμα θα είναι να δωθούν σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση εμπορικά κέντρα τα οποία θα δημιουργηθούν στους δύο μεγάλους σταθμούς της χώρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί ακόμη και άδεια κατασκευής νέων γραμμών που θα ανήκουν αποκλειστικά σε ιδιώτες, ειδικά στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εκείνο που “καίει” πάντως την Κυβέρνηση είναι η άμεση μείωση του κόστους μισθοδοσίας. Οι 7.500 εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή στον ΟΣΕ θεωρείται πως είναι υπεράριθμοι και κοστίζουν πολύ (400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο).
Έτσι ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση (μετατάξεων σε πρώτη φάση) σε άλλες υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν από το πάγωμα προσλήψεων και τη μη ανανέωση των συμβάσεων.
Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης, ωστόσο τα … κίνητρα δεν θα είναι ανάλογα άλλων οργανισμών του Δημοσίου κατά το παρελθόν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε