Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Διπλή έρευνα για τους δικαστές που εξέδωσαν το βούλευμα για τους στημένους αγώνες

Διπλή έρευνα για τους δικαστές που εξέδωσαν το βούλευμα για τους στημένους αγώνες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Πειθαρχική και ποινική έρευνα έχει διαταχθεί για τον πρόεδρο και τα δύο μέλη του Συμβουλίου Εφετών που εξέδωσαν το βούλευμα για την υπόθεση των στημένων αγώνων και των παράνομων στοιχημάτων.

Η πειθαρχική όσο και η ποινική έρευνα δρομολογήθηκαν, ύστερα από σχετική εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, και σε ό,τι αφορά το σκέλος της ποινικής έρευνας, την παραγγελία για τη διενέργειά της έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η πειθαρχική έρευνα διενεργείται ήδη από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρυσούλα Παρασκευά. Η ποινική προκαταρκτική διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση των στημένων
εκδόθηκε πρόσφατα, 14 μήνες μετά την υποβολή της σχετικής εισαγγελικής
πρότασης από τον εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Για την χρονική καθυστέρηση έκδοσής του διενεργούνται οι δύο έρευνες, προκειμένου να ελεχθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες για την μη έγκαιρη έκδοση του βουλεύματος.

Σημειώνεται, ότι με το εν λόγω βούλευμα, μεταξύ των άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου,π αραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (πλημμέλημα) και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού έως πρότινος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις