Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Το σπαρακτικό “αντίο” της αδελφής της

Δώρα Ζέμπερη: Το σπαρακτικό “αντίο” της αδελφής της

– Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε άγρια από τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη με 14 μαχαιριές
– Η αδελφή της προκαλεί ανατριχίλα με το “αντίο” στην Δώρα Ζέμπερη
– Η οικογένεια της είναι σοκαρισμένη μετά από τον τραγικό χαμό της και ζητάει να πάρει το νόμο στα χέρια της
– Απίστευτα επεισόδια και ξύλο έξω από την Ευελπίδων την Παρασκευή (10.11.2017) όπου ο 58χρονος κατέθετε στον ανακριτή
– Η οικογένεια και το πλήθος επιτέθηκαν και στον δικηγόρο του δολοφόνου – Λίγες ώρες αργότερα εκείνος παραιτήθηκε

Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε με απίστευτη αγριότητα στο Β’ Νεκροταφείο από τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη. Η οικογένεια της, δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό τέλος της αδικοχαμένης 32χρονης με την υπόθεση να έχει πάρει τρομερές διαστάσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί για την δολοφονία είναι και τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ευελπίδων με θύματα τόσο τον φονιά της αδικοχαμένης εφοριακού όσο και τον δικηγόρο του.

Η αδελφή της σήμερα (11.11.2017), μετά από όλα όσα συνέβησαν είπε το δικό της “αντίο” στην αδελφή της. “Αγγελούδι μου, ηρωίδα μου σε έντυσα νυφούλα και σε έθαψα… Δεν θα ξαναδώ τα μεγάλα όμορφα μάτια σου, ούτε τα μακριά σου μαύρα μαλλιά… Μου λείπεις και ακόμα σε περιμένω να γυρίσεις σπίτι μας αθώο μου αγγελούδι για εμάς είσαι ΑΘΑΝΑΤΗ”.

Ολόκληρο το post της αδελφής της

Δώρα Ζέμπερη: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 58χρονου μετά από τα άγρια επεισόδια

Ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει από τις αγριότητες που είδε όλη η Ελλάδα στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν εκεί πήγε για να απολογηθεί ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης. Ο άνθρωπος που έχει ομολογήσει πως σκότωσε με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο τη Δώρα Ζέμπερη. Ο άνθρωπος που μετά την εξοργιστική απολογία του, έμεινε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, αφού ο Νίκος Λουκόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί.

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου έγινε επίσης “κόκκινο πανί” για την οικογένεια του θύματος. Προπηλακίστηκε την ώρα που αποχωρούσε από τα δικαστήρια.

Η επίθεση αυτή αλλά και τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ήταν οι δυο βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση από την υπεράσπιση του 58χρονου.

Η απολογία

Ο Νίκος Λουκόπουλος αναφέρει στη δήλωση παραίτησης πως από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι ανέλαβε την υπόθεση «καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις» και όχι «να δικαιολογήσω μια ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά».

Φυγάδευσαν τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Διαμόρφωσε, αναφέρει, την υπερασπιστική γραμμή στο πλαίσιο της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών. Ωστόσο, κατηγορεί τον πελάτη του ότι «επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή».

Είναι δικαίωμά του, αναφέρει. Αλλά και προσωπικό του δικαίωμα «να επιλέξω να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική». Και αυτή η διάσταση εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

Δώρα Ζέμπερη: Η επίθεση από τους συγγενείς της στον φονιά

Ο 58χρονος Μιχάλης Σοροπίδης λιντσαρίστηκε για δεύτερη φορά σε 48 ώρες από την οικογένεια και συγγενείς του θύματος. Οι εικόνες αγριότητας επαναλήφθηκαν και μετά το τέλος της απολογίας του. Όταν οργανώθηκε ολόκληρο σχέδιο διαφυγής.

Κι αν ο κατηγορούμενος «γλίτωσε» τη νέα επίθεση, δεν συνέβη το ίδιο και με τον συνήγορό του. Η φυγάδευση του Μανώλη Σοροπίδη έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Και στόχος της οργής έγινε ο δικηγόρος του.

Δώρα Ζέμπερη

Δώρα Ζέμπερη

Ο πατέρας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη πήρε στο… κυνήγι τον Νίκο Λουκόπουλο. Μαζί του και άλλοι πολίτες που τον έβριζαν και τον χτυπούσαν! Όταν ο δικηγόρος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ένα ταξί για να φύγει, έγινε η επίθεση! Άνοιξαν την πόρτα και συνέχιζαν να τον χτυπούν!

Δώρα Ζέμπερη

Αφού ήδη είχαν πέσει οι πρώτες… μπουνιές και οι καφέδες, στο σημείο έφτασαν (σ.σ. καθυστερημένα) και αστυνομικοί. Στάθηκαν δίπλα στην πόρτα του συνοδηγού για να τον προστατεύσουν, ωστόσο κάποιοι πήγαν… από την άλλη πλευρά! Άνοιξαν την πόρτα του οδηγού, ακόμη και την πίσω πόρτα και συνέχιζαν να βρίζουν τον δικηγόρο.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης

«Καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς»

Ο Νίκος Λουκόπουλος, στη δήλωσή του, κάνει αναφορά και στην επίθεση από συγγενείς και οικείους της άτυχης Δώρας Ζέμπερη. Δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την επίθεση που δέχτηκε. Κάνει λόγο για κανιβαλισμούς, που δεν έχουν καμία δικαιολογία.

«Αντιλαμβάνομαι την οδύνη και την οργή τους», τονίζει και σημειώνει πως «η εποχή του Lynch έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Δώρα Ζέμπερη συνήγορος 58χρονου

«Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου, σε βάρος μου και σε βάρος των αστυνομικών απλώς και μόνο επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος, παραδίδω στην αξιολογική κρίση της κοινωνίας τους νταήδες που απρόκλητα μου επιτέθηκαν πισώπλατα», καταλήγει.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις