Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Συγκλονίζει η αδελφή της

Δώρα Ζέμπερη: Συγκλονίζει η αδελφή της

Ήταν πριν από λίγες μέρες που η Δώρα Ζέμπερη πήγε στο νεκροταφείο, στον τάφο ενός πολύ καλού της φίλου και… δεν γύρισε ποτέ. Η Δώρα Ζέμπερη έπεσε νεκρή μετά από 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια της και σοκάροντας όλη την Ελλάδα.

Η μικρή αδελφή της… δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Δώρα Ζέμπερη δεν είναι κοντά της. Οι δυο αδελφές ήταν πολύ δεμένες και η Κωνσταντίνα Ζέμπερη είναι ανίκανη να ξεπεράσει την απώλεια της Δώρας της.

Για ακόμη μία φορά κατάφερε να συγκινήσει με ένα post της στο facebook. “Αδελφή μου πονάω και μου λείπεις… Πονεμένη μου αδελφή… Δεν πρόλαβα να σε αγκαλιάσω… Να σου πω πόσο σ’ αγαπάω…” γράφει στην λεζάντα της κοινής τους φωτογραφίας.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=288528154985643&set=a.107788213059639.1073741826.100014853816673&type=3&theater

Νέα ανατριχιαστική μαρτυρία

“Στις τέσσερις και μισή την είδε την κοπελιά ο πάτερ Θεόδωρος που έμπαινε μέσα. Πέντε και τέταρτο την είδα εγώ πεθαμένη” αναφέρει η γυναίκα για την Δώρα Ζέμπερη στην εκπομπή Αποκαλυπτικά στο Ε.

Η ίδια τονίζει ότι την συγκεκριμένη μέρα δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο νεκροταφείο. “Είδαμε και τις γλάστρες και τα βάζα κάτω. Είχε γίνει πάλη εκεί. Αίμα είχε από τις γλάστρες μέχρι εκεί που έπεσε, σε όλον τον διάδρομο. Μετά ήλθε ο πρώτος αστυνομικός και σηκώσαμε την μπλουζίτσα της και είχε μαχαιριά από πίσω”.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε

Η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε άγρια δολοφονημένη πριν από 10 μέρες στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών. Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται πως πάσα κατεύθυνση και ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμη και της ληστείας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, οι αστυνομικοί εικάζουν ότι ο δράστης έχει ύψος 1,70 – 1,75, είναι αδύνατος και έχει περιορισμένη μυϊκή δύναμη.

Έως αυτή την ώρα, οι αστυνομικοί ακολουθούν με βάση τις μαρτυρίες τα βήματα του δράστη. Από την στιγμή που εγκατέλειψε τον τόπο του εγκλήματος παίρνοντας μαζί του το κινητό και την τσάντα της Δώρας Ζέμπερη.

Δώρα Ζέμπερη

Πήδηξε την μάντρα του νεκροταφείου και εξαφανίστηκε; Έφυγε από κάποια πλαϊνή πόρτα; Οι αστυνομικοί έχουν σχεδιάσει την διαδρομή που μπορεί να ακολούθησε και έχουν στα χέρια τους υλικό από τουλάχιστον τρεις κάμερες το οποίο εξετάζουν καρέ – καρέ ψάχνοντας τον δολοφόνο.

Ο άνδρας με το πορτοκαλί μπλουζάκι

Ο μάρτυρας, που μίλησε στην εκπομπή Αποκαλυπτικά του Epsilon, “πλάτη”, περιέγραψε τις πρώτες στιγμές, όταν όσοι βρίσκονταν στο νεκροταφείο είδαν τη Δώρα Ζέμπερη νεκρή. Πως κάποιος έλεγε “καλέστε ασθενοφόρο και αστυνομία”.

«Μετά από 5-10 λεπτά, παρατήρησα έναν ύποπτο ο οποίος φορούσε πορτοκαλί μπλουζάκι, τζιν παντελόνι, μπεζ γιλέκο και παπούτσια μπλε σκούρα. Φάνηκε ψύχραιμος, είπε μια κουβέντα, πως “δεν κατάλαβα τίποτα”» είπε ο μάρτυρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας αυτός κατευθύνθηκε προς τη λεωφόρο Ηρακλείου.

Βγήκε από την κεντρική είσοδο του νεκροταφείου και ήταν ηλικίας 40 με 45 ετών.

Δείτε τη μαρτυρία σχεδόν στο 1:41 του video

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο πατέρας της άτυχης Δώρας. Επανέλαβε ότι το απόγευμα της ημέρας του φόνου της κόρης του, ένας άνδρας μπήκε βιαστικός μέσα στο ταξί του. «Στη γωνία, στο νεκροταφείο, στεκόταν ένας νεαρός. Μπήκε σαν αλαφιασμένος, γρήγορα, μέσα στο αμάξι. Ήταν γύρω τις 18:30».

δολοφονία Β' Νεκροταφείο

Ο Κώστας Ζέμπερης διερωτάται πως ήξερε ο επιβάτης ότι οι γραμμές του τρένου ήταν κλειστές και πως κάποιον κυνηγούσαν εκεί. «Μήπως ήταν κρυμμένος να βγήκε μετά. Πως ήξερε ότι οι γραμμές του τρένου ήταν κλειστές; Του το είπε κάποιος περαστικός; Δεν μπορώ να θυμηθώ, μου είπε αυτό. Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει καμία σχέση. Αλλά εμένα το μυαλό μου πάει παντού».

Η τσάντα

Η αστυνομία και η οικογένεια της άτυχης εφοριακού, αναζητούν ανθρώπους που βρίσκονταν τη μοιραία μέρα στο νεκροταφείο. Που ίσως να έχουν δει τον άνθρωπο που με 14 μαχαιριές της έκοψε άγρια το νήμα της ζωής.

Σημείο κλειδί ίσως να είναι και ο εντοπισμός της τσάντας που είχε το μοιραίο απόγευμα μαζί της η Δώρα Ζέμπερη.

δολοφονία Β΄ Νεκροταφείο

Γυναίκα που μίλησε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη ανέφερε πως βρήκε το περιεχόμενο γυναικείας τσάντας στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Και μάλιστα, την επομένη του φόνου της Δώρας Ζέμπερη.

Η μαρτυρία της έρχεται ενώ η αστυνομία “χτενίζει” συνεχώς την περιοχή για να εντοπίσει την μπεζ τσάντα που είχε μαζί της η 32χρονη όταν πήγε στο νεκροταφείο. Εκτιμάται από τις αρχές ότι ο δολοφόνος πήρε την τσάντα της μαζί του και γι’ αυτό δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο της ληστείας.

Άλλη τηλεθεάτρια, υποστήριξε ότι άκουσε τις κραυγές του θύματος και βρέθηκε πρώτη στον τόπο του εγκλήματος. Δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία, αλλά η μαρτυρία της χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις