Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δρομολογείται η απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό

 Η οριστική απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό, συζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος, Σταύρος Κασιμάτης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Σημειώνεται, ότι τον Μάιο του 2008 οι γυναικείες φυλακές άδειασαν και οι κρατούμενες μεταφέρθηκαν σε νέο σωφρονιστικό κατάστημα στον Ελαιώνα Θηβών.

Ο δήμος Κορυδαλλού περιμένει τώρα από την πολιτεία να του παραδοθεί ο χώρος, όπου βρίσκονταν έως τώρα οι γυναικείες φυλακές, ενώ έχει ζητήσει την απομάκρυνση όλων των κρατουμένων από τα υπόλοιπα κτίρια των φυλακών.

Ο κ. Κασιμάτης έθεσε ως θέμα άμεσης προτεραιότητας για τον Κορυδαλλό, τη χωροθέτηση έκτασης για την κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος εντός της Αττικής και την ένταξή της στο νέο ρυθμιστικό της Αθήνας, ενόψει της ψήφισής του.

Το θέμα είχε θέσει ο δήμαρχος Κορυδαλλού και στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Σωφρονιστικό Κώδικα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη σύσταση διακομματικής επιτροπής, με αντικείμενο τη χωροθέτηση νέου καταστήματος κράτησης εντός της Αττικής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε