Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δρούτσας: “Απαρχή νέας προσέγγισης η επίσκεψη Ερντογάν”

Δρούτσας: “Απαρχή νέας προσέγγισης η επίσκεψη Ερντογάν”

“Υπάρχουν ανοικτά σημεία διχογνωμίας, όμως επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μας ενώνουν” δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε αυστριακή εφημερίδα.

Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα είναι η αρχή μιας νέας προσέγγισης, συνεχίζουμε το μοντέλο που είχε ξεκινήσει ο Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ 1998 και 2004 ως υπουργός Εξωτερικών, υπάρχουν ανοικτά σημεία διχογνωμίας, όμως επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μας ενώνουν, τονίζει ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξή του στη μεγάλη αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». 

Απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για μια διμερή αλλά για διεθνή υπόθεση για την οποία διεξάγονται συνομιλίες.

Σε σχέση με την ονομασία της ΠΓΔΜ επισημαίνει πως η Αθήνα από την πλευρά της έχει συμβάλει ώστε να είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί μια εποικοδομητική στάση από πλευράς Σκοπίων.

Σε ότι αφορά την οικονομία ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα όλα τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.  Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση, η οποία έχει την απόλυτη βούληση να τιμωρήσει τη φοροδιαφυγή, την οποία καταπολεμά αποφασιστικά και σύντομα θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

    Ο κ. Δρούτσας σημειώνει πως για κανέναν δεν είναι ευχάριστο να ακούει τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς γερμανικών λαϊκιστικών εφημερίδων για τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι, όπως τονίζει, χρειάζονται ηθική υποστήριξη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, και που στη μεγάλη πλειονότητά τους θέλουν να γίνουν αλλαγές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε