Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έρευνες για τη συμπλοκή με φονικά “όπλα” στον Κορυδαλλό – Δύο νεκροί, 18 τραυματίες – Ήθελαν τον “έλεγχο” της Πτέρυγας – Βίντεο

Έρευνες για τη συμπλοκή με φονικά “όπλα” στον Κορυδαλλό – Δύο νεκροί, 18 τραυματίες – Ήθελαν τον “έλεγχο” της Πτέρυγας – Βίντεο

 – Δύο νεκροί και 18 τραυματίες, οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση, ο απολογισμός της αιματηρής συμπλοκής αλλοδαπών κρατουμένων στον Κορυδαλλό
– Αυτοσχέδια μαχαίρια, ξύλα και λάμες από κρεβάτια, σπασμένα μπουκάλια, καρεκλοπόδαρα και άλλα αντικείμενα στα χέρια των κρατουμένων
– Άραβες με Αλβανούς απέναντι σε Πακιστανούς με στόχο τον “έλεγχο” της Πτέρυγας
– Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στο Newsit:”Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς”
– Τι δήλωσε στο Newsit ο αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός
– Το χρονικό της συμπλοκής – Βίντεο και φωτογραφίες από τις φυλακές

Έρευνες στα κελιά των κρατουμένων στην Τρίτη Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, θα πραγματοποιήσουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι με την συνδρομή της ΕΚΑΜ, προκειμένου να κατάσχουν «πολεμικά» αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή συμπλοκή αντίπαλων ομάδων αλλοδαπών και στοίχισε ήδη την ζωή σε δυο ανθρώπους.

Η συμπλοκή μεταξύ ομάδων αλλοδαπών στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην διεκδίκηση του ελέγχου τις φυλακής, κυρίως μεταξύ των κρατουμένων της Τρίτης Πτέρυγας, όπου και σημειώθηκαν τα αιματηρά επεισόδια.

Εκτός από τους δύο νεκρούς αλλοδαπούς κρατουμένους συνολικά τραυματίστηκαν 24 άνθρωποι, οι 8 σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και για το λόγο αυτό εκφράζονται φόβοι ότι ίσως να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών της συμπλοκής.

 

Το χρονικό της συμπλοκής

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, λίγα λεπτά δηλαδή πριν κλείσουν οι πόρτες της πτέρυγας και μπουν οι κρατούμενοι στα κελιά τους.

Ξαφνικά μια ομάδα ατόμων αποτελούμενη από Αλβανούς κρατούμενους και Αραβόφωνους, επιτέθηκε σε άλλη ομάδα Πακιστανών με αφορμή τον έλεγχο του εσωτερικού της Τρίτης Πτέρυγας, αλλά και διαφορών που είχαν προκύψει μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων πλευρών.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, καθώς φαίνεται πως τόσο η ομάδα των Πακιστανών περίμενε πως κάτι σοβαρό θα γίνει και είχε πάρει τα «μέτρα» της όσο και οι Αλβανοί και Άραβες είχαν φροντίσει να μην βρίσκονται την επίμαχη στιγμή… με «άδεια χέρια».

Αυτοσχέδια μαχαίρια, ξύλα και λάμες από κρεβάτια, σπασμένα μπουκάλια, καρεκλοπόδαρα και άλλα αντικείμενα, μετατράπηκαν σε φονικά όπλα στα χέρια των συμπλεκόμενων με αποτέλεσμα ένα απίστευτο μακελειό με δύο κρατούμενους νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες.

Η τρίτη πτέρυγα μέσα σε λίγα λεπτά θύμιζε πεδίο μάχης, καθώς παντού στους τοίχους αλλά και στο δάπεδο υπήρχαν «λίμνες» αίματος. Ο διάδρομος είχε γεμίσει ανθρώπους επίσης μέσα στα αίματα που πάλευαν με αγριότητα μεταξύ τους, ποδοπατώντας στο μεταξύ τους ήδη τραυματισμένους φυλακισμένους που είχαν πέσει στο δάπεδο.

Όταν έγινε αντιληπτό το απίστευτο μακελειό, αμέσως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σφράγισαν τις πόρτες με σκοπό να μην γενικευθεί η σύρραξη, και στην συνέχεια εισέβαλαν στην αίθουσα και στους διαδρόμους των κελιών που είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, επιβάλλοντας με αποφασιστικό τρόπο την τάξη.

Στης 21:30 και ενώ το κακό είχε γίνει, τα πνεύματα ηρέμησαν και όσοι κρατούμενοι δεν ήταν τραυματισμένοι σοβαρά ώστε να χρήζουν νοσηλείας επέστρεψαν στα κελιά τους.

Στο μεταξύ δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και μετέφεραν τους 18 τραυματίες στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται οι 8 σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εξ’ αυτών μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έφεραν σοβαρά τραύματα σε θώρακα και κεφάλι, από αιχμηρά αντικείμενα. 

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση ακόμη έξι κρατουμένων που παρέμειναν στο Τζάνειο. Τρία ακόμη άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Την έρευνα για τα αίτια τις συμπλοκής έχει αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή τις ΕΛ.ΑΣ.
 

Δήλωση Αντώνη Αραβαντινού στο Newsit

Ο αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού και πρώην πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, τόνισε στο Newsit.gr οτι “μιλάμε για ένα απίστευτο περιστατικό. Το μόνο σίγουρο είναι οτι πρέπει να εντοπιστούν οι δράστες. Απ’ όσα έχω μάθει είναι σε σοβαρή κατάσταση αρκετοί τραυματίες. Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό”.

Στις φυλακές ο ιατροδικαστής

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Πειραιά, Ηλίας Μπογιάκος, ο οποίος προσήλθε στις φυλακές για να εξετάσει τους δύο νεκρούς δήλωσε οτι “τώρα είδα τους νεκρούς. Έχουν πολλαπλά τραύματα απο τέμνον όργανο οι δύο άνθρωποι. Αύριο θα έχουμε κανονική ιατροδικαστική εξέταση και αναμένονται περισσότερα αποτελέσματα”

Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων:”Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς”

Όπως δήλωσε στο Newsit o Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος των Σωφρονιστικών Yπαλλήλων Ελλάδας “Η αναταραχή ξεκίνησε περίπου 40 λεπτά πριν από το βραδινό γενικό κλείσμο τον φυλακών. Ομάδα Αράβων κρατουμένων συνέπραξε με Αλβανούς κρατουμένους, στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται ποινικοί, και επιτέθηκαν με αυτοσχέδια μαχαίρια σε ομάδα Πακιστανών κρατουμένων. Τα αίτια του καβγά δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Αυτή την ώρα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και οι κρατούμενοι έχουν κλειδωθεί στα κελιά τους. Εδώ και καιρό είχαμε προειδοποιήσει ότι η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού είναι έκκρυθμη και είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς. Δυστυχώς, οι χειρότεροί μας φόβοι επαληθεύτηκαν”.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε