Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία σε Χίο και Ικαρία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα 2 νησιά!

– Νεκρός ένας 34χρονος άνδρας στην Ικαρία
– Ανεμοστρόβιλος χθες βράδυ στην Ζάκυνθο – Τραυματίστηκε μια βρετανίδα τουρίστρια
– Νεκρός ένας 62χρονος άνδρας στη Χίο παρασύρθηκε από χείμαρρο
– Στείλτε μας φωτογραφίες από την δική σας περιοχή στο info@newsit.gr

Το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας εντοπίστηκε το μεσημέρι στην Ικαρία η οποία μετά από αίτημα των αρχών του νησιού κηρύχθηκε όπως και η Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Πρόκειται για έναν 34χρονο που έμενε στον Άμαλο Ικαρίας. Ο νεαρός άνδρας ζούσε μαζί με την φίλη του σε ένα απομονωμένο σπίτι της περιοχής. Το πρωί ένας χείμαρρος πέρασε μέσα από το χαμόσπιτο παρασέρνοντας τον άτυχο άνδρα. Η φίλη του τον έψαχνε για ώρες και ενημέρωσε τις αρχές όπου λίγο μετά τις 14:00 τον βρήκανε δυστυχώς νεκρό.

Ο πρώτος νεκρός ήταν στη Χίο, χθες βράδυ. Ο 62χρονος κοινοτάρχης Ολύμπων, Νίκος Λαγκουσάκης παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρου και κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Συνολικά στην Χίο έγιναν 450 κλήσεις στην πυοσβεστική για αντλήσεις υδάτων, 10 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί.

Περιοχές που επλήγησαν:  Χίος, Βροντάδος, Θυμιανά, Αγία Ερμιόνη, Ολύμπι, Μεστά, Λαγκάδα.

Οι δήμαρχοι, της Ικαρίας με έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις.
Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο που σε πολλά σημεία του είναι χωμάτινο. Οχήματα της Νομαρχίας μεταφέρονται από το νησί της Σάμου στην Ικαρία για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει στη Χίο

Ζημιές και τραυματισμός γυναίκας από νέο ανεμοστρόβιλο στη Ζάκυνθο

Σοβαρά προβλήματα και σε δήμους της Κορινθίας

Πλημμύρισε το Παναρκαδικό νοσοκομείο

Παρολίγο τραγωδία στην Ικαρία

Στην Ικαρία στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η τραγωδία. Πυροσβεστικό κρεμάστηκε στο γκρεμό οταν υποχώρησε ο δρόμος σε επιχείρηση απεγκλωβισμου γυναίκας απο το αυτοκίνητο της! Και τα 4 άτομα, πυροσβέστες και η γυναικα ευτυχώς σώθηκαν. Τραυματίστηκαν ελαφρά η γυναίκα και ένας πυροσβέστης. (διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στην Ικαρία)

Στη Λακωνία, έγιναν 24 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε Γύθεια, Αρεόπολη και Νεάπολη. Στην Σύρο 5 κλήσεις στην πυροσβεστική για τον ίδιο λόγο.

Στην Αττική έγιναν 17 κλήσεις για απάντληση υδάτων 15 κλήσεις για κοπές δέντρων από Βάρη, Π. Φάληρο, Κερατσίνι και Μοσχάτο.

Μετ΄ εμποδίων η κυκλοφορία στο δρόμο Γιαννιτσών – Νέας Χαλκηδόνας

Μετ΄εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του δρόμου Γιαννιτσών Πέλλας – Νέας Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή στη διάρκεια της νύχτας.

 Λάσπες, που μετέφεραν τα ορμητικά νερά, κάλυψαν το οδόστρωμα στο παραπάνω τμήμα της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και μέχρι αυτή την ώρα συνεργεία υπαλλήλων προσπαθούν να τις απομακρύνουν με τη βοήθεια μηχανημάτων, ενώ τα οχήματα κινούνται με μικρές ταχύτητες.

Το κομμάτι αυτό του δρόμου, που οδηγεί και στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας , πλημμυρίζει πολύ συχνά σε περίπτωση που σημειωθεί ισχυρή βροχόπτωση προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και στους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων.

Aπό την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, καλύφθηκε από τα νερά της βροχής έκταση 100.00 περίπου στρεμμάτων στο νομό Κιλκίς.

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί κι άλλο καθώς πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Δυτική και Κεντρική Θράκη.

Διαβάστε που θα βρέξει τις επόμενες ώρες:

Οι περιοχές που αναμένεται να πληξουν έντονα καιρικά φαινόμενα είναι η Πρέβεζα η Θεσπρωτία και η Κέρκυρα από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η Γενική Γραμματεία συστήνει στους πολίτες τα εξής:

-Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
-Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
-Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Βόρεια Ελλάδα και πιθανώς την Κρήτη προβλέπει για σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος ξεκληρίστηκε την Δευτέρα  μία ολόκληρη οικογένεια σε τροχαίο δυστύχημα στο Ρέθυμνο. Διαβάστε την είδηση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε