Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δυτική Αττική: Εντοπίστηκε ακόμη μία σορός – Στους 20 οι νεκροί

Μάνδρα νεκρός
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική
– Πριν από λίγο οι διασώστες εντόπισαν ακόμη μία σορό – Τον ανέσυραν και τον μετέφεραν στο Θριάσιο
– Ο νεκρός εντοπίστηκε μέσα στις λάσπες κάτω από βυτιοφόρο
-“Διαλυμένα” εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα στην Δυτική Αττική – Οικογένειας διαλύθηκαν, περιουσίες αφανίστηκαν
– Μακάβριες εικόνες από το νεκροταφείο της Μάνδρας

Μία ακόμη σορός εντοπίστηκε στη Μάνδρα κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου, εκτοξεύοντας τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στην Δυτική Αττική στους 20. Ο νεκρός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ηλικιωμένος άντρας, εντοπίστηκε στις λάσπες κάτω από βυτιοφόρο. Στο ίδιο σημείο, είχε βρεθεί χθες (18.11.2017) ο 19ος νεκρός. Η σορός του άτυχου άντρα μεταφέρθηκε στο Θριάσιο για να γίνει αναγνώριση από τους οικείους του.

“Νεκρή” πόλη

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν αφήσει πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι αυτοψίες στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιά έχουν φτάσει τις 770, με 644 από αυτά να χρήζουν αποζημίωσης.

-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Ανατριχιαστικές εικόνες από το νεκροταφείο! Σπασμένοι τάφοι και ανθρώπινα οστά σε κοινή θέα

Την ίδια ώρα φρίκη προκαλούν οι εικόνες στο νεκροταφείο στην Μάνδρα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Πολλά μνήματα έχουν σπάσει, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οστά έχουν βγει στην επιφάνεια.

Οι άνθρωποι των θανόντων όπως είναι φυσικό βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, και δίνουν μάχη προκειμένου να μπορέσουν να “σουλουπώσουν” λίγο την κατάσταση στην Μάνδρα, αλλά οι σκηνές είναι πραγματικά μακάβριες.

Κι αυτό γιατί πολλοί τάφοι ουσιαστικά είναι ανοιγμένοι αφού η θεομηνία έφερε τα “κάτω πάνω”, δημιουργώντας εικόνες μόνο για γερά “στομάχια”.

Μάλιστα πολλοί από τους συγγενείς παίρνουν ένα αναμνηστικό, ένα ενθύμιο από τους τάφους τω δικών τους ανθρώπων (π.χ τις εικόνες), μιας και πλέον όλα εκεί έχουν καταστραφεί.

“Δεν ξεχωρίζεις ποιος τάφος είναι ποιος”

Μιλώντας στην στο newsit.gr, η κ. Ματίνα περιγράφει το μέγεθος της καταστροφής

“Ζημιά μεγάλη. Δεν ξεχωρίζεις ποιος τάφος είναι του ανθρώπου σου. Είναι όλα πάνω κάτω, βγαλμένα όλα. Εγώ πήρα από εκεί την φωτογραφία του συζύγου μου” δήλωσε χαρακτηριστικά. “Είναι καταστροφή Χαλίκια, μάρμαρα είναι βγαλμένα όλα” κατέληξε η κ. Ματίνα.

Οι εικόνες της φρίκης

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις