Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΕΔΕ για τον υπάλληλο που «πέταξε» άστεγους στο κρύο

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Ο κακός χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση του άστεγου που δεν τον δέχτηκαν σε κέντρο φιλοξενίας στην Αθήνα γιατί ο υπάλληλος είχε σχολάσει. Ο δήμος της Αθήνας ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών για τον δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους. Η Αντιδημάρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Μαρίας Στρατηγάκη τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθειά του να προστατεύει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μεμονωμένη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη, «που δεν θα περάσει ατιμώρητη».

Λίγο αργότερα ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τα εξής: «Διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών κινεί ο Δήμος Αθηναίων για δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του».

Μάλιστα η Αντιδημάρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων Μαρίας Στρατηγάκη για τον πειθαρχικό έλεγχο υπαλλήλου ανέφερε: «Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλου, ο οποίος ελέγχεται ήδη πειθαρχικά. Είναι ανεύθυνη η στάση του να εγκαταλείψει τον θερμαινόμενο χώρο για μιάμιση ώρα, πριν φτάσει ο αντικαταστάτης του, αναγκάζοντας έναν άστεγο να αποχωρήσει. Ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθειά του να προστατεύει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Όλα ξεκίνησαν χθες (10-01-2017) το βράδυ όταν ένας πολίτης έκανε μία καταγγελία.

Την κατέγραψε και σε video και την ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook. Είδε τον άστεγο να κοιμάται δίπλα από το σπίτι του. Και αμέσως τηλεφώνησε στο δήμο για να μάθει σε ποιο κέντρο φιλοξενίας μπορεί να απευθυνθεί. Τον παρέπεμψαν στην Πανόρμου. Όταν το είπε στον άστεγο, εκείνος του απάντησε πως τον διώχνουν. Τηλεφώνησε άλλες τρεις φορές για να είναι σίγουρος. Και τον διαβεβαίωσαν από τον δήμο πως όλα «δουλεύουν άψογα».

Προσπάθησε ξανά να πείσει τον άστεγο. «Εμπιστεύσουμε, είναι καλά εκεί» του υποσχέθηκε. Τον σήκωσε και από το Θησείο τον πήγε στην Πανόρμου. Έφτασαν στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας (09.01.2017) και ενώ το χιόνι συνέχισε να πέφτει στην Αθήνα. Και όταν έφτασαν εκεί, συνάντησαν σε ένα πρόσωπο όλη την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού.

Ο υπάλληλος ενημέρωσε ότι το κέντρο φιλοξενίας θα έκλεινε στις 23:00. Μισή ώρα αργότερα δηλαδή. Και στην αυτονόητη απορία «γιατί» η απάντηση ήταν «μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε ότι αρρώστησε και δεν θα έρθει».

Και στην επίσης εύλογη απορία «θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι» η εξοργιστική απάντηση ήταν: «Ναι, εγώ πρέπει να φύγω». Και στην (τρίτη κατά σειρά) εύλογη απορία του πολίτη «δεν μπορεί να έρθει άλλος», ο υπάλληλος απάντησε το ίδιο εξοργιστικά: «Που να ξέρω εγώ; Είμαι από τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ)

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε