Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Εδωσαν εξιτήριο σε τουρίστα με… σπασμένο αυχένα – Κινδυνεύει με παράλυση

ΦΩΤΟ AEGEANEWS24.GR
– Αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν πάνω σε τελάρα γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο
– Με αναμμένες μηχανές επί ώρες περίμενε στο αεροδρόμιο της Κω, ειδικό αεροπλάνο-ασθενοφόρο που είχε έρθει από τη Γερμανία για να τον παραλάβει!
– Απίστευτη καταγγελία στο NewsIt

Το αίσχος του συστήματος υγείας σε όλο του το μεγαλείο, που μας ξεφτιλίζει παγκοσμίως, την ώρα που αναρωτιώμαστε γιατί φεύγουν οι τουρίστες και πως θα έρθουν επενδύσεις.

Το περιστατικό συνέβη στην Κω, τι ειρωνεία, στο νησί του Ιπποκράτη. Ένας ηλικιωμένος γερμανός τουρίστας έπεσε μέσα στο ξενοδοχείο που διέμενε και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν καθώς είχε υποστεί κατάγματα, είχε αίματα στο χέρι και στο πρόσωπο και είχε τραυματίσει και την σπονδυλική του στήλη. Αμέσως έφτασαν ιδιώτες γιατροί για τις πρώτες βοήθειες. Η σοβαρότητα της κατάστασης του ήταν τέτοια που απαγόρευε κάθε σκέψη περί μετακίνησης με απλό αυτοκίνητο.

Με ασθενοφόρο ο ηλικιωμένος τουρίστας μεταφέρθηκε στο νομαρχιακό νοσοκομείο του νησιού, κάτι που σήμανε την απαρχή όλων των δεινών του. Όπως καταγγέλει στο NewsIt o κ.Γισέμογλου, διευθυντής του ξενοδοχείου, μετά από 4 ημέρες εξετάσεων και νοσηλείας οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο στον Γερμανό οποίος επέστρεψε στο ξενοδοχείο σφαδάζοντας από τους πόνους.

Έντρομοι από το ελληνικό σύστημα υγείας, οι συνοδοί του τραυματία τουρίστα κάλεσαν αμέσως την ασφάλεια υγείας στην Γερμανία που ανταποκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ, στέλνοντας στο αεροδρόμιο της Κω ειδικό αεροπλάνο-ασθενοφόρο, το οποίο και θα τον μετέφερε σε νοσοκομείο πίσω στη χώρα του.

Το μόνο που χρειάζονταν από το ελληνικό κράτος ήταν ένα ασθενοφόρο για τη μεταφορά του τραυματία στο αεροδρόμιο. Όμως το ένα και μοναδικό επανδρωμένο όχημα που διαθέτει το νησί,  ήταν απασχολημένο. Αγανακτισμένοι οι Γερμανοί που έβλεπαν τον ασθενή να χειροτερεύει και το ιδιωτικό αεροπλάνο να μένει καθηλωμένο νοίκιασαν ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο, έριξαν τα πίσω καθίσματα και έβαλαν τελάρα για να στερεώσουν το στρώμα του ασθενούς ώστε να παραμείνει ευθυτενής, και να μην τραυματιστεί περισσότερο η σπονδυλική του στήλη.

Η συνέχεια της ιστορίας είναι ακόμα πιο εξοργιστική. Όπως καταγγέλει στο NewsIt ο διευθυντής του ξενοδοχείου, επικοινώνησε με τους συγγενείς του ηλικιωμένου τουρίστα και πληροφορήθηκε πως ο άτυχος γερμανός έχει σπασμένο αυχένα και κινδυνεύει να μείνει παράλυτος!

Το NewsIt  επανειλημένως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον διευθυντή και τον διοικητή του νοσοκομείου όμως συνάντησε κάποιους που ”παπαγάλιζαν” πως οι αρμόδιοι λείπουν!

Οργή και όχι μελαγχολία προκαλεί το περιστατικό. Στην ευρωπαική ένωση είναι οι γερμανοί και είμαστε και εμείς, που όμως ανήκουμε στον Μεσαίωνα.

ΦΩΤΟ AEGEANEWS24.GR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε