Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Έδωσε” ονόματα εφοριακών που τα “έπαιρναν”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

57χρονος λογιστής καταγγέλλει οργανωμένο κύκλωμα διεφθαρμένων εφοριακών που εισέπρατταν μίζες εκατομμυρίων ευρώ για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παραβάσεις…

Από «κόσκινο» περνάει η εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης τις καταγγελίες του 57χρονου λογιστή Νίκου Κασιμάτη, που κάνει λόγο για ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα διεφθαρμένων εφοριακών. 

Ο καταγγέλλων λογιστής φέρεται να κατονόμασε εφοριακούς, επιθεωρητές, προϊσταμένους τμημάτων και υπαλλήλους της ΥπΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), υποστηρίζοντας ότι εισέπρατταν «φακελάκια» με μεγάλα χρηματικά ποσά για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παραβάσεις επιχειρήσεων και να μην επιβάλλονται πρόστιμα. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη των όσων υποστηρίζει ο 57χρονος λογιστής στην πολυσέλιδη αναφορά του προς τις δικαστικές αρχές. 

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στον εισαγγελέα εφετών κ. Σκιαδαρέση, ενώ δεν αποκλείεται -μετά το πέρας της προκαταρκτικής- να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εφέτη-ανακριτή.

Ο Νίκος Κασιμάτης, που καταζητούνταν για περισσότερα από πέντε χρόνια, εκτίει από τον περασμένο Φεβρουάριο πολυετή ποινή κάθειρξης, καθώς καταδικάστηκε για μία από τις δεκάδες υποθέσεις του σκανδάλου με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ -σχεδόν 60 εκατ. ευρώ- από ιδιοκτήτες εταιριών «μαϊμού» που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε