Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σταμάτησε κι έδωσε παπούτσια σε άστεγο: Οι φωτογραφίες ανθρωπιάς που συγκινούν

Σταμάτησε κι έδωσε παπούτσια σε άστεγο: Οι φωτογραφίες ανθρωπιάς που συγκινούν

Μια εικόνα συγκλονιστική. Τέσσερα φωτογραφικά καρέ που “συλλαμβάνουν” μια πράξη ανθρωπιάς. Μεσημέρι Σαββάτου, στην Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει έναν άστεγο. Και εκεί, αρχίζουν όλα.

Φοράει μπουφάν, παντελόνι, παπούτσια. Ο άνδρας που πλησιάζει δεν έχει καμία από αυτές τις “πολυτέλειες”. Το παντελόνι που φοράει είναι κοντό. Και παπούτσια δεν έχει. Ακόμα…

Ο νεαρός άνδρας κρατά στα χέρια του μια σακούλα γνωστού πολυκαταστήματος. Πλησιάζει τον άστεγο άνδρα και του δίνει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Αυτό και μόνο. Τίποτα άλλο…

Ο άστεγος άνδρας βάζει τα κλάματα. Από χαρά; Από συγκίνηση; Από το σοκ που βρέθηκε ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ να του δώσει ένα ζευγάρι παπούτσια για να μην περπατάει ξυπόλυτος στους παγωμένους δρόμους της Αθήνας; Η ευγνωμοσύνη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Κι αυτή, μαζί με την πράξη του νεαρού, συγκλονίζουν.

Παίρνει τα παπούτσια στα χέρια του και απλώνει το χέρι του για να πει ευχαριστώ στον “ευεργέτη” του. Στον άνδρα που δεν του έδωσε απλά ένα ζευγάρι παπούτσια. Του έδωσε πολλά περισσότερα από το υλικό του πράγματος. Του θύμισε πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.
Ο νεαρός έδωσε και ένα μάθημα: αν θέλεις να κάνεις το καλό, μπορείς. Και δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζεις.

Όπως και δεν το έκανε. Αν η πράξη του κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου και οι φωτογραφίες σαρώνουν τα social media είναι γιατί τη στιγμή που έδινε τα παπούτσια στον άστεγο έτυχε να περνά από το σημείο ένας άνδρας που πήγαινε για σέρβις τη φωτογραφική του μηχανή.

Η εικόνα τον συγκίνησε, την κατέγραψε και τις φωτογραφίες τις ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Εκεί, ο Ηρακλής Πνευματικάκης διηγήθηκε και την ιστορία των δυο ανδρών.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε