Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

ΕΦΚΑ εισφορές Μαρτίου 2017: Πότε λήγει η προθεσμία

ΕΦΚΑ εισφορές Μαρτίου 2017: Πότε λήγει η προθεσμία

ΕΦΚΑ και εισφορές Μαρτίου 2017. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Μαρτίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελ. Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ΕΦΚΑ και τις Εισφορές Μαρτίου 2017. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την εξόφληση των εισφορών Μαρτίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής ορίζεται η Παρασκευή 12.5.2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Ενημέρωση ασφαλισμένων στη Γερμανία

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών που έχουν ασφαλιστεί στην Γερμανία και την Ελλάδα και επιθυμούν να πληροφορηθούν για τα δικαιώματα συνταξιοδότησής τους, τόσο από γερμανικής όσο και από ελληνικής πλευράς, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει την δεύτερη σχετική συνάντηση – η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 20-24 Μαρτίου 2017 – στην Αθήνα που θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Μαΐου 2017, από 08.00 έως 15.00, στα γραφεία του ΕΦΚΑ όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων (Γερανίου 42, Αθήνα – 2ος όροφος).

Η ενημέρωση θα αφορά στην ατομική περίπτωση κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά και θα πραγματοποιείται από εκπροσώπους των φορέων της γερμανικής ασφάλισης συντάξεων Deutsche Rentenversicherung (με παράλληλη on-line σύνδεση με τα αρχεία της), καθώς και των ενταχθέντων στον ΕΦΚΑ φορέων ( π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ).

Τα ραντεβού για ασφαλισμένους που έχουν λάβει σχετική προσωπική πρόσκληση από το γερμανικό φορέα κλείνονται καθημερινά, από 24/4 ως 5/5/17, 09:00 με 12:00, στο τηλέφωνο 210 6783685. Η ως άνω διαδικασία έχει καθιερωθεί κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών φορέων συντάξεων στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης του πολίτη-ασφαλισμένου και μέσο άσκησης της δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε