Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έφοδοι κατ’ οίκον για τους ημιυπαίθριους – “Βάλτωσε” η τακτοποίηση

Δραστικότερα μέτρα για να “λειτουργήσει” η βαλτωμένη μεταρρύθμιση της τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων θα λάβει η κυβέρνηση, καθώς με στόχο την είσπραξη 600 εκ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου, έχουν εισπραχθεί μόνο 18…!

Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ του Σαββάτου, η κυβέρνηση ετοιμάζει “σχέδιο εκφοβισμού” των ιδιοκτητών ημιυπαιθρίων, βγάζοντας στο δρόμο σώμα ελεγκτών μηχανικών, προκειμένου να πληρωθούν τα πρόστιμα. Επίσης, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδι για δραστική μείωση των προστίμων για τα αυθαίρετα.

Έτσι ευελπιστούν να “ξεπαγώσει” το θέμα των ημιυπαιθρίων, με τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και την κυβέρνηση να βλέπει τη μαύρη τρύπα των εσόδων να μεγαλώνει. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ από τα αυθαίρετα μέχρι το τέλος του 2012, από τα οποία τα 600 εκ. πρέπει να εισπραχθούν φέτος.

Ωστόσο οι εξελίξεις δεν είναι θετικές καθώς τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της υποβολής αιτήσεων, έχουν υποβληθεί 64.000 αιτήσεις τακτοποίησης – οι παραβάσει υπολογίζονται από το υπουργείο στο 1 εκατομμύριο – και έχουν ειπσραχθεί 18 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά 10 εκ. έχουν πάει στο υπ. Οικονομικών και 8 εκ. στο “Πράσινο Ταμείο”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε