Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Έφυγε” ο Αθηνόδωρος Προύσαλης

“Έφυγε” ο Αθηνόδωρος Προύσαλης

Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες ενώ έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και στους νέους ως ο παππούς από την τηλεοπτική σειρά τα Εγκλήματα.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης. Νοσηλευόταν εδώ και ένα μήνα περίπου στο Ιατρικό Ψυχικού με προβλήματα καρδιάς και σήμερα στις 5 το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1953. Ηθοποιός της σκηνής, συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους και πολλές φορές είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει σημαντικούς δεύτερους ρόλους, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1957 με τις ταινίες Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο και Της Νύχτας τα Καμώματα. Από τότε και μέχρι το 1973, έπαιξε σε 65 ταινίες. Συνήθιζε να παίζει τον ρόλο του “βαρύμαγκα”. Ανάμεσα στις ταινίες που έπαιξε ήταν και η Επιχείρησις Απόλλων.

Επίσης αξέχαστη έχει μείνει η συμμετοχή του στην ταινία “Μια ιταλίδα από την Κυψέλη”

Στην τηλεόραση είχε πρωταγωνιστήσει στις σειρές Εγκλήματα, Οι αταίριαστοι, Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο και άλλες πολλές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε