Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έγγραφο-φωτιά στην Εξεταστική για τη Siemens

Χειρόγραφο σημείωμα δείχνει προς ποιούς έγιναν οι παράνομες πληρωμές από τη Siemens…

Έγγραφο – φωτιά 11 σελίδων που περιλαμβάνει λογαριασμούς στους οποίους η Siemens πίστωσε χρήματα, βρέθηκε στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής από την Εισαγγελία του Μονάχου, κατά το τελευταίο της ταξίδι της στο Μόναχο, όπου έλαβε την κατάθεση του διαχειριστή των «μαύρων» ταμείων της Siemens, Μ. Κουτσενρόιτερ.

«Αποτελεί την… ‘ασφάλεια ζωής’ του κ. Κουτσενρόιτερ» δήλωσε ο κ. Βαλυράκης στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας πως είναι χειρόγραφο σημείωμα που στην περίοδο 2000 -2003. Όπως είπε αναφέρεται σε λογαριασμούς μέσω των οποίων έγιναν οι παράνομες πληρωμές και ήδη η Επιτροπή χειρίζεται ως κατεπείγον το θέμα και έχει στείλει το ντοκουμέντο για μετάφραση αλλά και γραφολογική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί ποιος είναι ο συγγραφέας του σημειώματος.

Πρόκειται για ποσά από 3 εκατ. ευρώ και 4 εκατ. γερμ. μάρκα τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς στην Αυστρία, Λινχεστάιν, Μονακό και Ελβετία, σε συγκεκριμένα πρόσωπα με κωδικές ονομασίες.

Ο κ. Βαλυράκης αποκάλυψε πως το εν λόγω ντοκουμέντο δεν αποτελεί μέρος της δικογραφίας και εξαπέλυσε βολές κατά του ανακριτή κ. Ζαγοριανού και του εισαγγελέα κ. Αθανασίου, λέγοντας πως «φέρονται να μην έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο έγγραφο», προκειμένου να περιληφθεί στην έρευνα τους.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, η Επιτροπή θα ζητήσει να ενεργοποιηθεί η Eurojust, προκειμένου να υπάρξει δικαστική συνδρομή και να περιληφθεί στα χέρια της όλη η δικογραφία της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας τα ταξίδια της Εξεταστικής Επιτροπής στο Μόναχο, ο κ.  Παφίλης δήλωσε: «η στάση όλων των στελεχών της Siemens μπορεί να χαρακτηριστεί με τις λέξεις ‘τουλάχιστον σαν εμπαιγμός’. Ουσιαστικά έχουν αναιρέσει όλα όσα έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα και είναι προφανές ότι έχουν κλείσει την υπόθεση οι Γερμανοί».

Τέλος, κατά τον κ. Βαλυράκη, η εισαγγελία του Μονάχου διευκρίνισε στην Εξεταστική Επιτροπή, όσον αφορά στο σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το C4i, από την έρευνα διαπιστώθηκε πως οι διακριτικές πληρωμές (μίζες) έγιναν όχι για τη σύμβαση αλλά για την παραλαβή του συστήματος… Με άλλα λόγια, αφορά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. και όχι το ΠΑΣΟΚ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε