Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εγνατία: Σοκαριστικό βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά τη φονική καραμπόλα που σκόρπισε το θάνατο

Η φλεγόμενη νταλίκα που έσπειρε το θάνατο
Η φλεγόμενη νταλίκα που έσπειρε το θάνατο

– Τα πρώτα πλάνα από την πολύνεκρη καραμπόλα που βγήκαν στη δημοσιότητα “κόβουν την ανάσα”
– Η νταλίκα φλέγεται, με τα δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα
– Πανικόβλητοι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα οχήματά τους στην Εγνατία Οδό
Τραυματίες ξαπλωμένοι στο δρόμο με τους παρευρισκόμενους να προσπαθούν να τους συνεφέρουν
– Τι λέει ο πραγματογνώμονας για τα αίτια του θλιβερού δυστυχήματος

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στιγμές μετά την καραμπόλα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας και έστειλε δεκάδες άλλους τραυματισμένους στο νοσοκομείο, μαρτυρούσαν το μέγεθος της τραγωδίας.

Ωστόσο στην επιφάνεια ήρθε και ένα βίντεο, με τις στιγμές που δείχνει να είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές. Η νταλίκα φλέγεται, οι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητά τους, οι περαστικοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους βαριά τραυματισμένους και όσοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, στέκονται αμήχανα και παρακολουθούν τις εικόνες που συνέθεσαν την ανείπωτη τραγωδία.

Προθεσμία στους δύο συλληφθέντες

Παράλληλα, αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, είναι ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της «φονικής» νταλίκας που χθες το πρωί προκάλεσε καραμπόλα με 30 αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, όπου εκείνη την ώρα εκτελούνταν έργα, σκορπίζοντας το θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 30, ανάμεσα στους οποίους και δύο μικρά αδέλφια.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βέροιας, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Θα έχει ήδη προηγηθεί η απολογία του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος πήρε προθεσμία να λογοδοτήσει αύριο στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μέχρι το πέρας των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.

Στο μεταξύ, ενισχυμένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όση ώρα διήρκεσε η παραμονή τους εκεί.

Εξιτήριο για 9 τραυματίες

Εξιτήριο πήραν εν τω μεταξύ εννέα από τους 30 πολυτραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν χθες στο νοσοκομείο της Βέροιας, μετά το τραγικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Οι τρεις από αυτούς αντιμετωπίστηκαν στην Ορθοπαιδική και οι έξι στη Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται προς το παρόν στη Βέροια είναι 17, εκ των οποίων οι 13 στη Χειρουργική και οι τέσσερις στην Ορθοπαιδική Κλινική.

“Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική δύο άτομα με κατάγματα στα άκρα, σε καλή κατάσταση είναι και ένας νεαρός που διακομίστηκε στη Χειρουργική Κλινική, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση ενός 76χρονου με πολλαπλά κατάγματα και στα δύο πλευρά και θλάση του μεσεντερίου, ο οποίος χειρουργήθηκε μετά τα μεσάνυχτα” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Χειρουργικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Βέροιας Χαράλαμπος Δεμερτζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρήνος για τους 5 νεκρούς της Εγνατίας – Δεν κινδυνεύει η ζωή των παιδιών που τραυματίστηκαν στην καραμπόλα – Στον εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας 

Εγνατία: Κάηκε ζωντανός ενώ μιλούσε με την αδερφή του στο κινητό

Σοκαριστικές φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας στην Εγνατία

Εγνατία: Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας της καραμπόλας που σώθηκε για…20 μέτρα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε