Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Αυλάκι – Δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Αυλάκι – Δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, σε δασική έκταση, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς να απειλούνται σπίτια. Αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες, 20 οχήματα της πυροσβεστικής, 17 άτομα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Ωστόσο, ζητήθηκε η συμβολή επιπλέον ελικοπτέρων, καθώς τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πάρουν νερό από τη θάλασσα λόγω των μεγάλων κυμάτων από τον δυνατό αέρα.

Αυτήν την ώρα, η φωτιά είναι οριοθετημένη μεταξύ Αυλακίου και Κουβάρα, καίει πευκοδάσος και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης στον οικισμό Κουβαρά.

Σύμφωνα με ανάρτηση της πυροσβεστικής στο twitter:


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα  ​στον Κουβαρά, στην περιοχή της Κερατέας. Στην περιοχή επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 16οχήματα της πυροσβεστικής.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, στην περιφέρεια Αττικής, στη Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, τα νησιά Λέσβο, Λήμνο και Ζάκυνθο, τις Κυκλάδες, και τους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε