Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την πλημμυρισμένη Άρτα

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την πλημμυρισμένη Άρτα

Μουδιασμένοι από την καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, οι κάτοικοι της Άρτας προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να χτίσουν ξανά από την αρχή ό,τι τους παρέσυρε ο χείμαρρος.

Οι κάτοικοι της Άρτας και όσοι κατάγονται από την Ήπειρο δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχει καταστραφεί το γεφύρι της Πλάκας, ένα ιστορικό μνημείο, ένα γεφύρι τέτοιας σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, που το θεωρούν τη δική τους “Ακρόπολη”.

Από το ιστορικό γεφύρι έχει διασωθεί μόνο ένα μικρό τμήμα στο ένα άκρο. Η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που ξεπέρασε τα επτά μέτρα. Ο ποταμός Άραχθος “φούσκωσε” και παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του.

Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή προκαλούν μόνο θλίψη.




Το γεφύρι της Πλάκας θεωρείται η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και μια από τις πιο ωραίες στην Ευρώπη. Μοιάζει με εκείνη στο Μόσταρ της Βοσνίας, που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και το οποίο το είχαν επίσης φτιάξει Ηπειρώτες!

Μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης.




Η Ήπειρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σήμερα θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Άρτα, ενώ οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μένουν, δωρεάν, σε ξενοδοχεία.

Από σήμερα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, ώστε να μπορέσουν οι πληγέντες να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό, ενώ στην Άρτα βρίσκονται μηχανικοί από το υπουργείο Πολιτισμού που θα ασχοληθούν με το γεφύρι τη Πλάκας, ενώ στο σημείο θα φτάσει και κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών.

Φωτογραφίες: epirus-tv-news.blogspot.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε