Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

«Είμαι αναρμόδιος» είπε ο υπουργός Υγείας για τα χρέη στις ιδιωτικές κλινικές!

«Είμαι αναρμόδιος» είπε ο υπουργός Υγείας για τα χρέη στις ιδιωτικές κλινικές!

Κι όμως, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δέχτηκε να δει τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές που συνεργάζονται με το ΕΣΥ για να τους πει ότι δεν έχει αρμοδιότητα να λύσει τα προβλήματά τους!

Κάθε μήνα, το κόστος λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών είναι 35 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό εντάσσονται και οι μισθοί των εργαζομένων. Από τον Μάιο, όμως, κανείς δεν έχει δει το χρώμα του χρήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι επτά μήνες.

Και την Παρασκευή, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους. «Τα λεφτά μας πίσω» φώναζαν. Αντιπροσωπεία τους, συναντήθηκε με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Και ο υπουργός δήλωσε… αναρμόδιος γιατί το θέμα τους χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός, Μάριος Σιαλμάς! Αλλά έδωσε την υπόσχεση πως θα μεσολαβήσει!

Αφού… συνήλθαν από τα όσα άκουσαν, οι ιδιοκτήτες του έδωσαν μια προθεσμία. Εάν έως τις 8 Οκτωβρίου δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους, θα ξεκινήσει η αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Είπαν επίσης ότι την Τετάρτη (4/10) θα πάνε στον εισαγγελέα και θα του ζητήσουν να παρέμβει για να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά σε δημόσια νοσοκομεία, όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και όσων κάνουν αιμοκάθαρση.

Αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 500 ασθενείς, ενώ σε αιμοκάθαρση υποβάλλονται 5.500. Από αυτούς, πολλοί δεν αποκλείεται να αναγκαστούν να βρουν μόνοι τους σε ποιο δημόσιο νοσοκομείο θα απευθυνθούν. Για τους ασθενείς των ΜΕΘ θα πρέπει να ενημερωθεί ο θάλαμος του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα, υπήρξε μικροένταση, όταν επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, κλώτσησαν την πόρτα αλλά γρήγορα επικράτησε ηρεμία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξανά δωρεάν φάρμακα από τη Δευτέρα στην Αθήνα! Προς αναστολή οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Μέτρα φαρμάκι για την Υγεία! Όλες οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Απόφαση διυπουργικής: Αύξηση εισφορών για ΟΓΑ και τα φθηνότερα φάρμακα για ΕΟΠΥΥ!

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ! Αστυνομικοί χτύπησαν και κλώτσησαν τα άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε