Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Είναι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα με τα σκουπίδια – Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο

,

– Σγουρός: Υπεύθυνοι για λύση είναι ο δήμος και η κυβέρνηση
– Καμίνης:Τη Δευτέρα θα εκδικαστεί η αγωγή – Κατατέθηκε αίτηση εξαίρεσης απο τους εργαζόμενους
– Εκτακτη κοινή συνέντευξη τύπου ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕ ΟΤΑ το μεσημέρι της Κυριακής
– Σφοδρή επίθεση ενατίον Καμίνη απο την Ομοσπονδία
– Συνοδεία περιπολικών η αποκομιδή – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με το θέμα των σκουπιδιών αφού κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να δώσει τέλος στην ομηρία εκατομμυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου που πνίγονται σε χιλιάδες τόνους σκουπιδιών.

Μπορεί απο το πρωί να έχουν βγεί δεκάδες ιδιωτικά φορτηγά για τη αποκομιδή των σκουπιδιών όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να καθαρίσει η πόλη ενώ κανείς δεν γνωρίζει που πηγαίνουν αυτά τα σκουπίδια.

Το μπάχαλο καταδεικνύει και ο διάλογος που είχε ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός με τον Δήμαρχο Αθηναίων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Ο κ. Σγουρός κατηγόρησε τον Δήμο και την κυβέρνηση γιατί δεν δίνουν λύση και μάλιστα για να “μην χυθεί αίμα” όπως είπε, ζήτησε απο όσους μαζεύουν τα σκουπίδια όταν βλέπουν κάποιους να κινούνται απειλιτικά να φεύγουν. Ο κ. Σγουρός είπε ότι περίπου 100 απορριμματοφόρα με 800 τόνους σκουπιδιών παραμένουν αυτή τη στιγμή σταθμευμένα και περιμένουν να ανοίξει ο ΧΥΤΑ.

Σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Καμίνης κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συμβάλουν, ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους. Ο δήμαρχος Αθηναίων δέχθηκε τα “πυρά” του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος τον κατηγόρησε οτι κρύβεται πίσω από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ενώ ζήτησε να μην απολυθεί και να μην τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα.

Στο μεταξύ στα δικαστήρια αλλά τη Δευτέρα θα κριθεί το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. (Διαβάστε την είδηση)

H εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνέντευξη τύπου την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι με θέμα την προσφυγή του δημάρχου στη Δικαιοσύνη ενώ σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων. (Διαβάστε την είδηση)

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου δεκάδες φορτηγά συνοδεία αστυνομικών μαζεύουν σκουπίδια από τους δρόμους στα Πατήσια και σε άλλες γειτονιές.

Ο υπουργός Eσωτερικών με την μορφή τελεσίγραφου προειδοποίησε οτι αν η απεργία των υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας δεν λήξει μέσα στα επόμενες 20 ημέρες, τότε η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ανατεθεί σε ιδιώτες.

Η σύμβαση που έχει υπογραφεί είναι για 10 + 10 ημέρες. Ετσι ακόμα και αν συνεχιστεί επ’ αόριστον η απεργία, οι ιδιωτικές εταιρείες μετά την σύμβαση που υπέγραψαν με την Περιφέρεια θα μαζεύουν τα σκουπίδια για περίπου 20 ημέρες.

Το σχέδιο, δηλαδή, θα προβλέπει την συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων μόνιμα στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την άμεση απόλυση χιλιάδων εργαζομένων που υπηρετούν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Πέρα όμως από αυτό, γι’ ακόμα μια φορά στην Ελλάδα αποδεικνύεται οτι οι νόμοι, εφαρμόζονται επιλεκτικά.

Και το Σάββατο ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός. Αλλοδαποί με γάντια και μάσκες και φορτηγά έχουν βγεί στους δρόμους όλης της Αθήνας και μαζεύουν τα σκουπίδια με μεγάλη “σπουδή”.

Όπως λένε όσοι παρακολουθούν όσα γίνονται στους δρόμους από το πρωί, ούτε γόπα δεν μένει στους δρόμους. Σαν επίδειξη ικανοτήτων από τις ιδιωτικές εταιρείες….

Υπάρχει επίσης και μια υγειονομική διάταξη που έχει υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας. Τι κι αν ενεργοποιήθηκε όμως η εισαγγελεία. ΤΙΠΟΤΑ!
Υποτίθεται οτι η υγειονομική διάταξη προβλέπει ότι: όσοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αρνηθούν να μαζέψουν τα σκουπίδια και να τα μεταφέρουν στη χωματερή Άνω Λιοσίων θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, ακόμη και με Αυτόφωρο.

Και τώρα επειδή ακριβώς δεν εφαρμόζονται οι νόμοι αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε ιδιώτες! Οπως λένε τα ιδιωτικά φορτηγά θα έχουν γίνει 100 έως το βράδυ και τα απορρίματα που μαζεύονται τα πηγαίνουν σε σταθμούς μεταφόρτωσης ή νοικιάζουν κοντέϊνερ μέσα στα οποία συμπιέζουν τα σκουπίδια.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΦΕΙΔΙΠΙΔΟΥ

Λίγο μετά τις 12 άγνωστοι με μηχανές εντόπισαν ένα ιδιωτικό απορριματοφόρο στην οδό Φειδιπίδου και επιτέθηκαν στους εργάτες. Κανείς δεν τραυματίσθηκε αλλά το φορτηγό έπαθε ζημιές και μεταφέρθηκε στον Χολαργό προκειμένου να πάει η αστυνομία και να συλλέξει στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΩΡΑ 13.10

Σε συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον χώρο της Φυλής το μεσημέρι του Σαββάτου αποφασίστηκε:

· Αποχή από κάθε εργασία για το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 για όσους εργάζονται υπερωριακά και 48ωρη απεργία για όσους έχουν κανονική βάρδια εργασίας.

· Προκηρύσσει 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011.

· Συνεχίζεται ο πολύμορφος αγώνας με καταλήψεις όλων των Δημοτικών Γκαράζ, Δημαρχείων, Πολεοδομιών, Κ.Ε.Π. και όλων των Δημοτικών κτιρίων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανίκανη Πολιτεία – Κενό γράμμα οι νόμοι – Η Αθήνα βουλιάζει στα σκουπίδια και παρά τις εισαγγελικές εντολές η χωματερή είναι κλειστή!

Νέα απεργία των εργαζομένων παρά τις απειλές για απολύσεις και εφεδρεία – Ιδιώτες μαζεύουν ήδη τα σκουπίδια από κεντρικούς δρόμους
“Αυτόφωρο για όσους μπλοκάρουν την αποκομιδή των σκουπιδιών”

Υγειονομική διάταξη για αποκομιδή των σκουπιδιών

Εκτός ελέγχου η ΠΟΕ – ΟΤΑ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο Αθηναίων – ‘Εδειραν τον δήμαρχο Συκεών – ‘Επαιξαν ξύλο με τα ΜΑΤ

Μετατρέπουν μια απλή συνέντευξη Τύπου σε θρίλερ! Για το απόγευμα αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις για τα σκουπίδια!

Έπεσαν… μπουνιές στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ – Έδειραν τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών!

Βάζουν ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια και απειλούν με απολύσεις

Άλλη μια μέρα αποκλεισμένο το κέντρο – Ποιές συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη

Στο “γύψο” η χώρα από σήμερα και 10 ημέρες – ‘Ολες οι απεργιακές κινητοποιήσεις


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε